ارزیابی و مقایسه تکنیک SVE باروش شستشوی خاک در پاکسازی خاکهای آلوده با VOCs و SVOCs

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و تخصصی پژوهش های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NCER01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شریفیان عطار

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه پیام نور مشهد

فائضه مجیدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه پیام نور مشهد

عاطفه زمانیان

دانشگاه صنعتی شاهرود، کارشناس زمین شناسی کاربردی

چکیده

امروزه به دلیل مشکلات مختلفی که در رابطه با زدایش جایگاههای آلوده شده با آلاینده های مختلف، به وجود آمده، ثابت شده که توسعه روشهای پاکسازی که ساده، سریع و قابل اجرا در محیطهای مختلف باشد، مورد نیاز است. در حال حاضر، خطرات بالقوه ترکیبات پیچیده شیمیایی از قبیل کل هیدروکربنهای نفتی (TPH)، پلی کلرو بی فنیلها (PCBs)، هیدروکربن های آروماتیک پلی سیکلیک (PAHs)، فلزات سنگین و آفت کش ها، برای سلامت انسان و محیط زیست به خوبی مشخص شده است. با توجه به گستردگی آلایندگی این ترکیبات و اهمیت پاکسازی خاک در سلامت انسان، روشهای مختلفی جهت پاکسازی خاک به کار گرفته می شود که از این بین شستشوی خاک و نیز استخراج بخار خاک از اهمیت بالاتری برخوردار است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که تکنیک SVE بیشترین کاربرد را در بین روشهای پاکسازی خاک دارد. این روش نه تنها نتایج خوبی را در مدت زمان کوتاه به دنبال خواهد داشت، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. بهترین کاربرد SVE در زمانی است که آلاینده های فرآورده های نفتی سبکتر و حاوی مواد فرار بیشتر باشند. همچنین زون غیراشباع آلوده شده تا حدودی نفوذپذیر و همگن باشد. این روش برای پاکسازی ترکیبات آلی قرار فرار VOCs) و روش شستشو برای ترکیبات آلی نیمه فرار (SVOCs) کارآمد و مفید می باشد. شستشوی خاک به عنوان یک روش پاکسازی خارج از جایگاه تنها در مقادیر محدود خاک موثر می باشد.

کلیدواژه ها

SVE، استخراج بخار خاک، شستشوی خاک، SVOCs, VOCs

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.