بررسی و ارزیابی ملاحظات فنی و زیست محیطی کاربرد انواع پسماندها درفرآیند تولید سیمان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CIEE02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین ارشدترابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد

شهناز دانش

دانشیار گروه مهندسی عمران – دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

صنعت سیمان یکی از صنایع پر مصرف در زمینه انرژی و مصالح طبیعی میباشد. برای تولید هر تن سیمان تخمین زده 0 تن ماده اولیه ) شامل سنگ آهک، رس، / 01 کیلوگرم از انواع سوختهای فسیلی و 5 - میشود که به طور متوسط 031سیلیس، آهن و ... ( مورد نیاز است. مصرف بیش از حد انرژی و کانیها علاوه بر کوتاه کردن عمر منابع، انتشار آلودگی- های زیست محیطی ناشی از برداشت و مصرف را نیز در پی دارد. بنابراین یافتن راه حلهای جدید به منظور کاهشوابستگی صنعت سیمان به سوختهای فسیلی و مصالح طبیعی از اهمیت خاصی برخوردار است. برخی از پسماندهایحاصل از فعالیت انسان این پتانسیل را دارند که علاوه بر تامین بخشی از سوخت مورد نیاز، جایگزین مصالح طبیعی تولید سیمان نیز شوند. این راهکار علاوه بر کاهش مصرف سوخت و مصالح طبیعی، مشکلات ناشی از دفع این پسماندهارا نیز تا حد زیادی کاهش میدهد. در این مقاله، مروری تحلیلی بر پژوهشهای انجام شده پیرامون استفاده از پسماندهای مختلف ) مانند لجن فاضلاب شهری، پسماندهای جامد شهری و لاستیکهای فرسوده ( در صنعت سیمان انجام شده است تا علاوه بر شناسایی مزایا و چالشها، با توجه به اهمیت صنعت سیمان در کشور، امکان کاربرد برخی از این پسماندها برای تولید انرژی در این صنعت بررسی گردد. بررسیها نشان داد که با کاربرد این گونه پسماندها در صنعت سیمان میتوان مصرف سوختهای فسیلی و مواد اولیه را به ترتیب حدود60-30 درصد و20-30کاهش داد. به علاوه با به کارگیری این روش بازیافت انتشار گازهای گلخانهای نیز حدود 01 درصد کاهش مییابد

کلیدواژه ها

پسماند، انرژی، سوخت فسیلی، گازهای گلخانهای، صنعت سیمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.