بررسی غلظت هالواستیک اسیدها در آب خروجی تصفیه خانه های شهر تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH16_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 873
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه قوچانی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، مرکز سلامت محیط و کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

محمد قنبری قوزیکلی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

نوشین راستکاری

دکتری تخصصی شیمی محیط زیست، مرکز تحقیقات هوا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران

شاهرخ نظم آرا

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

مقدمه و اهمیت موضوع:معمولترین روش گندزدایی آب کلرزنی است، واکنش کلر با ترکیبات آلی طبیعی که در طی فرایند تصفیه به خوبی حذف نشدند منجر به تشکیل فرآورده های جانبی گندزدایی می شود . هالواستیک اسیدها بعد از تری هالومتانها دومین فرآورده جانبی کلرزنی مهم در آب می باشند. در بیشتر مطالعات صورت گرفته در ایران تری هالومتانها مورد بررسی قرارگرفته اند،لذا این ترکیبات برای اولین بار در ایران مورد پایش قرار گرفتندمواد و روشها: نمونه برداری در 9 ماه متوالی ز منابع آب سطحی و تصفیه شده شهر تهران انجام شد. در نمونه های آب سطحی دما، pH ،جذب اشعه فرابنفش در 254 نانومتر و کل کربن آلی اندازه گیری شدند و در نمونه های آب تصفیه شده pH،کلر آزاد باقیمانده وهالواستیک اسیدها مورد آنالیز قرار گرفتند.نتایج و بحث: نتایج مطالعه در شهر تهران نشان داد که غلظت کربن آلی در منابع آب سطحی و هالواستیک ها به ترتیب در فصل بهار، تابستان و پاییز 4-41/2 و 03/4 میلی گرم در لیتر، 75/48- 79/43 و 07/51 میکروگرم بر لیتر است.نتایج نشان می دهند که غلظت NOM، TOC و HAAs در فصل بهار و پاییز بیشتر از فصل تابستان است و میزان هالواستیک اسیدها به غلظت NOMو TOC وابسته است. نتیجه گیری: با توجه به حداکثر غلظت مجاز تعیین شده هالواستیک اسیدها توسط EPA ( 60µg/l) می توان گفت در تمامی نمونه ها غلظت هالواستیک اسیدها از حداکثر مجاز کمتر است ولی بدلیل نزدیک بودن مقادیر پایش شده به سطح استاندارد می تواند هشداری جدی برای مدیریت در صنعت آب باشد

کلیدواژه ها

هالو استیک اسیدها- کل کربن آلی- جذب اشعه فرابنفش در 254 نانومتر –منابع آب –فرآورده های جانبی گندزدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.