پژوهشهای صورت گرفته در حوزهی زیست پالایی در گروه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
  • کد COI اختصاصی: BIOREMEDIATION01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا هاشمی نجف آبادی

اشرف السادات حانمیان

پرویز شفیعی

علی ضیاءالدین

چکیده

در گروه بیوتکنولوژی دانشکده ی مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس در طی دو دهه ی گذشته پژوهش های قابل توجهی در قالب پروژه های کارشناسی ارشد، دکتری و طرح های پژوهشی انجام شده است. در مقاله حاضر مروری بر پژوهش های صورت گرفته در حوزه ی زیست پالایی در این گروه ارائه خواهد شد. در پژوهش های انجام شده در دهه ی هفتاد، زیست پالایی خاک های آلوده به هیدروکربن های پارافینی و همچنین خاک های آلوده به هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای مورد بررسی قرار گرفته است. زیست پالایی خاک های آلوده به هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای در تالاب شادگان، میزان کاهش غلظت فنانترن در فرایند زیست پالایی خاک به صورت در محل (in situ)، اثر میزان کربن آلی خاک بر زیست دسترسپذیری آلاینده ها و تجزیه ی زیستی آلاینده های خطرناک پلی کلرو بی فنیل (PCB) توسط میکروارگانیسم جداسازی شده بومی از جمله پژوهش های مطرح در این گروه بوده است. در پژوهشی دیگر تاثیر بافت خاک بر زیست پالایی خاک های آلوده به نفت خام مورد بررسی قرار گرفت. همچنین پژوهش هایی در زمینه ی زیست پالایی خاک های آلوده به گازوئیل و مدلسازی پدیده ی زیست پالایی در حال انجام است. علاوه بر آنچه آورده شد، پژوهش هایی در ارتباط با زیست پالایی خاک آلوده با ترکیبات خطرناک با سازمان محیط زیست به اجرا درآمد. دیگر پروژه ی به اجرا درآمده با همکاری وزارت نفت بوده که به بررسی و امکان سنجی کاربرد بیوتکنولوژی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی پرداخته شده که مبانی پروژه ی یکی از طرح های مورد نظر، زیست پالایی خاک های آلوده به مواد نفتی و کسب دانش فنی این فرایند است.

کلیدواژه ها

زیست پالایی؛ PCB؛ PAH؛

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.