بررسی میزان سمیت محلول حاوی فنل پس از گیاه پالایی توسط ریشه های مویین گیاه شاهبیزک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
  • کد COI اختصاصی: BIOREMEDIATION01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده مظاهری

دانشجوی کارشناسی ارشدبیوتکنولوژی کشاورزی

خسرو پیری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

چکیده

در بسیاری از آزمایشات پالایش سموم و حتی در پالایش زیستی، مواد و ترکیباتی که پس از انجام آزمایش ایجاد می شوند از ترکیب اولیه سم، به مراتب خطرناک تر و سمی تر هستند. به همین علت در آزمایشات پالایش، استفاده از یک آزمون سمیت جهت بررسی میزان سمیت محیط پس از آزمایش، ضروری به نظر می رسد، ترکیبات حاصل از تجزیه بیولوژیکی فنل، عموما پلیمرهایی هستند که سمیت کمتری نسبت به فنل دارند. با این حال، گزارش شده است که ترکیبات حدواسط می توانند در حین آزمایش اکسید شده و پس از آن نیز پایدار بمانند، در نتیجه اگر هدف از خارج کردن سم از محیط؛ مراحل بعد از آزمایش و یا برگشت پساب به محیط باشد، اندازه گیری سمیت محلول باقیمانده از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. از ریشه های مویین در 5 چرخه متوالی پالایش محلول فنل با غلظت 100 میلی گرم در لیتر استفاده شد و محلول حاصل از هر چرخه جهت انجام تست سمیت به کمک بذر کاهو جمع آوری گردید. در این تحقیق؛ طبق استاندارد، بذوری که ریشه چه یا کوتیلدون از آن ها خارج شده بود به عنوان بذر جوانه زده محاسبه شدند.سم فنل در غلظت 100 میلی گرم در لیتر به مصورت قابل ملاحظه ای از جوانه زنی بذرها (SG) جلوگیری می کند.محلول پس از آزمایش (PR) نسبت به محلول اولیه سمیت کم تری داشت، زیرا تقریبا هیچ گونه جلوگیری از جوانه زنی دیده نشد. شاخص های طول ریشه) (RE و جوانه زنی) GI (در چرخه-های 4 و 5 نسبت به چرخه های 1 و 2 افزایش چشمگیری یافت، بنابراین می توان نتیجه گرفت که ریشه های مویین گیاه شاهبیزک، از پتانسیل خوبی برای استفاده در کارهای صنعتی و سمیت زدایی از محیط های سمی برخوردار است.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی؛ ریشه های مویین؛ شاهبیزک؛ آزمون سمیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.