طراحی و شبیهسازی یک میکروگریپر دارای عملگر الکتروترمال هیبریدی با ضریب عملکرد بالا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی افضل

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران

محسن حامدی

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران

چکیده

سیستمهای میکروالکترومکانیکی یا ممز 1 ترکیبی از اجزای الکتریکی و مکانیکی در ابعاد میکرون میباشد. از جمله ادوات ممز می توان به میکروگریپرها، میکروسنسورها، میکروموقعیت دهنده ها،میکروعملگرها و ... اشاره نمود. میکروگریپر در جابجایی، موقعیت-دهی و مونتاژ قطعات و اجزای میکرونی کاربرد بسیاری دارد. میکروگریپر برای گیره بندی نیاز به تحریک دارد. این تحریک توسطعملگرهایی مانند الکترواستاتیک، پیزوالکتریک، آلیاژ حافظهدار، الکتروترمال، الکترومغناطیس و ... ایجاد میشود. در این مقاله طرح نوینی از یک میکروگریپر با عملگر الکتروترمال هیبریدی که قابلیتگیرش همزمان محدوده وسیعی از قطعات را دارد و ترکیبی از شکل میباشد مدلسازی و شبیهسازی V شکل و U میکروعملگرهای شده است. عملگرهای الکتروترمال عملکرد نسبتا سادهای دارند ونسبت به عملگرهای رایج دیگر برای یک جابجایی برابر توان الکتریکی کمتری مصرف میکنند. این میکروگریپر از جنس نیکل و به ضخامت 22 میکروگریپر طراحی شده است و شبیهسازی آن درنرمافزار کامسول 2 انجام شده است. استفاده از نیکل به دلیل مقاومت رسانش پائین . ضریب انبساط حرارتی بالا باعث افزایش نسبت جابجایی فک گریپر به ولتاژ مورد نیاز میشود. در فرآیند شبیهسازیجزئیاتی مثل تغییرات خواص ماده در اثر تغییر دما و وجود انتقال حرارت جابجایی نیز درنظر گرفته شده است. جابجایی فک گریپر و توزیع دما روی آن در برابر ولتاژهای مختلف بررسی شده است. این گریپر قابلیت گیرش قطعاتی بین ابعاد 22 تا 222 میکرومتر را دارد

کلیدواژه ها

میکروگریپر، عملگر الکتروترمال، نیکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.