مدل سازی و شبیه سازی سایش ابزار و مقایسه آن با نتایج تراشکاری فولاد ضد زنگ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بهاری پور

دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

چکیده

در این تحقیق مطالعات تجربی تحلیلی عددی جهت رابطه ذاتی بین یایش ابزار و شرایط ماشینکاری در تراشکاری فولاد ضد زنگ ،انجام شده است.هدف اصلی در کار حاضر ارایه یک مدل قابلاطمینان به منظور پیش بینی نسبتآ دقیق زمان سایش ابزار در یکفرآیند تراش و ممقایسه آن با نتایج تجربی است.در مدل ریاضی سایش ابزار ،هم بصورت چسپنده ،وهم بصورت سایش ابزار بر اثر پدیده نفوذ است. پارامترهای ورودی برای مدل ریاضی براساسطراحی آزمایشات است .مقایسه مدل ریاضی وآزمایشات انجام شده بصورت تجربی وبدست آوردن میانگین خطای کم نشان دهنده ایناست که ،این روش از دقت قابل قبولی برخوردار است و می تواند بهعنوان ملاکی برای پیش بینی زمان سایش ابزار باشد. بررسیهای تجربی و مدل بدست آمده بیانگر این است که تغییرات سرعت برشی و پیشروی و عمق براده که شاخص ضریب نفوذ را تغییر می دهند بر روی منطقه سایش ابزار تآثیر بسزایی داشته باشد.قطعه کار از جنس استلنس استیل انتخاب شد. سپس با توجه به اطلاعاتبدست آمده مدل های آماری ،سایش ابزار باروش رگرسیون به همراهنرم افزارحاصل شدند. مقایسه نتایج تجربی و مدل های آماری نشان دهنده کارآیی مناسب بودن روش برای پیش بینی شرایط قطعه کارمی باشد .نتایج نشان دادکه با افزایش درجه چند جمله ای مدل ها ،مقدار عددی ضریب تععین و ضریب همبستگی مدل ها افزایش یافته و دقت مدل بیشتر می شود.

کلیدواژه ها

طراحی آزمایشات –سایش ابزار –تراشکاری –فولاد ضد زنگ –سرعت برشی –عمق براده –پیشروی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.