بررسی اثر زاویه قالب در فرایند فشرده سازی اکستروژن متوالی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین احمدی متقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه بیرجند

محمدرضا دشت بیاض

عضو هیئت علمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

یکی از روش های تولید مواد بوسیله روش های تغییر شکل شدیدپلاستیک 1 فرایند فشرده سازی اکستروژن متوالی 2 می باشد. در این روش با ریز دانه کردن دانه ها و ایجاد تکسچر مناسب، باعث بهبوداستحکام و انعطاف پذیری می شودیم. در این روش نمونه فلزی که معمولاً به شکل استوانه است ابتدا اکسترود شده و قطر آن کاهش می یابد و سپس در مرحله دوم در داخل قالب در جهت معکوس فشردهمی شود تا قطر آن افزایش یافته و به اندازه اولیه برسد. این پژوهش با هدف دستیابی به تاثیر زاویه در قسمت تغییر قطر یافته قالب بر روی کرنش های ایجاد شده و نیروی موثر پرس در آلومینیوم خالصصورت گرفته است. بدین منظور فشرده سازی فلز مذکور بر روی نمونه ای با قطر . 22mmمدل سازی شده است. تحلیل روش بااستفاده از آنالیز المان محدود، در نرم افزار شبیه سازی آباکوس انجام شده است. مدل سازی در حالتD2 و با فرض ناچیز بودن اصطکاک و همچنین بدون در نظر گرفتن تاثیر درجه حرارت انجام شده است و حل مسئله با حلگر صریح نرم افزار صورت گرفته است. عمل شبیهسازی بر روی 3 زاویه 22-55-55 درجه بصورت جداگانه انجام شده است سپس تاثیر زاویه قالب بر مقدار کرنش اعمالی بر روی نمونه و فشار لازم جهت انجام پرس بررسی گردیده است. با رسم نمودارها وبررسی آنها پی میبریم که کاهش زاویه قالب اگر چه منجر به ریزدانگی بیشتر و بالارفتن سریع استحکام می گردد اما با کاهش زاویه قالب فشار لازم جهت شکل دهی و مقدار کرنش اعمالی در نمونه افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

تغییر شکل شدید پلاستیکDPS(/فرایند اکستروژن و فشار متوالیCEC(/آلومینیوم خالص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.