انتخاب یک ماده مناسب جهت ساخت فنرهای مکانیکی مورد استفاده در صنعت با استفاده از روش انتخاب موادAshby

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ASCME07_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین کامجو

دانشجو، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

سهیل رشیدی

دانشجو، بخش مهندسی مواد ،دانشگاه شیراز

فرزانه ضیائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی مواد ، دانشگاه شیراز

سیروس جوادپور

دانشیاردانشگاه شیراز

چکیده

فنرها 1 سالهاست که به عنوان قطعات اساسی در صنعت و دستگاه-ای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند و با توجه به نیاز و نوع کاربرد آنها به شکلهای متفاوتی طراحی و تولید میشوند. در واقعفنرهای مکانیکی اجزاء قابل ارتجاعی هستند که نیرو یا گشتاور نیرو را اعمال میکنند. بدین معنا که انرژی را جذب و ذخیره نموده و سپس آزاد میکنند. خواص یک ماده فنر ممکن است قبل و بعد ازتولید، با یکدیگر تفاوت داشته باشد، چرا که باتوجه به نیروهایی کهدر حین تولید به مواد اولیه وارد میشود تا فرمدهیها، پیچشها و خمها انجام گردند؛ باعث میگردد که تغییراتی در ساختار مواد اولیه ایجاد شود. انتخاب یک ماده مناسب برای ساخت فنرها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا باید از بیشترین انرژی الاستیک ذخیره شده در واحد حجم برخوردار باشند یا بیشترین انرژی الاستیک ذخیره شده در واحد وزن را دارا باشند؛ نیز در برابر نیروهای اعمالیدچار آسیب و ازکارافتادگی نشوند. در این تحقیق با استفاده از روش انتخاب مواد اشبی 2 به بررسی انتخاب یک ماده مناسب جهت ساخت فنرها پرداخته شد. با انجام محاسبات و استفاده از نمودارها موادی مانند فولاد، آلیاژهای تیتانیومGFRP ،CFRPچوب، نایلون و رابر به عنوان کاندیدا انتخاب شدند. سپس بسته به نوع کاربرد و ویژگیهای آنها موادمناسب انتخاب شدند. در انتها به وسیلهی برنامه نویسی به زبانC#در محیط 2010Microsoft Visual Studioو تولید یک نرم- افزار مواد انتخاب شده معرفی گردیدند

کلیدواژه ها

فنر، انتخاب موادAshby/انرژی الاستیک، شاخص

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.