مقایسه اثر مهارکنندگی اسانس های آویشن شیرازی، مورد، رزماری، به لیمو و پوست لیمو بر آنزیم تیروزیناز میگو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سیدشهرام شکر فروش

استاد بخش بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز

محمدتقی گلمکانی

استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مرضیه موسوی نسب

رئیس گروه پژوهشی فناوری آبزیان و دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

هدف: فعال شدن سیستم های آنزیمی سبب ایجاد تغییرات نامطلوب در رنگ و کاهش ارزش تغذیه ای مواد غذایی می گردد. آنزیم پلی فنل اکسیداز دربسیاری از میوه ها و سبزی ها و سخت پوستان دریایی همچون میگو، طی واکنش قهوه ای شدن آنزیمی در حضور اکسیژن سبب اکسیداسیون فنول بهکوئینون و تشکیل رنگدانه تیره ملانین می گردد که ظاهر محصول را نامطلوب کرده و بازار پسندی آن را کاهش می دهد. مواد و روش ها: در این آزمایش میزان ترکیبات فنلی کل، توانایی مهار رادیکال آزاد و اثر مهارکنندگی اسانس های آویشن شیرازی (Zataria multiflora)، مورد (Myrtus communis L)، رزماری (Rosmarinus officinalis)، برگ به لیمو (Aloysia triphylla) و پوست لیمو ((Citrus limon) بر آنزیم پلی فنول اکسیداز استخراج شده از میگوی پرورشی پنئوس وانامی (Penaeus vannamei) بررسی شد. نتایج و بحث: نتایج نشان داد که بالاترین میزان ترکیبات فنلی کل و توانایی مهار رادیکال آزاد در بین اسانس های نامبرده مربوط به آویشن شیرازی و پس از آن به ترتیب برگ به لیمو، مورد، رزماری و پوست لیمو بود. بیشترین خاصیت مهار کنندگی آنزیم پلی فنول اکسیداز مربوط به اسانس برگ به لیمو و پس از آن به ترتیب اسانس پوست لیمو، رزماری، مورد و آویشن بود. درصد مهار آنزیم تیروزیناز در حضور غلظت 0/25% اسانس های فوق به ترتیب برابر با ، 100، 89/7، 79/4، 64/6 و 63/2 درصد بود. نتیجه گیری کلی: با توجه به تأثیر مهارکنندگی اسانس های آویشن شیرازی، مورد، رزماری، به لیمو و پوست لیمو بر آنزیم پلی فنول اکسیداز، می توان از آن ها جهت افزایش ماندگاری محصولات غذایی که در معرض ملانوزیس قرار دارند، از جمله میگو، استفاده کرد.

کلیدواژه ها

پلی فنل اکسیداز، اسانس، مهار کنندگی، فنل کل، DPPH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.