تقلب در غذاهای دریایی و روش های تشخیص آن (مقاله مروری)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهند سروری نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فاطمه پورملایی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علی معتمدزادگان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

با افزایش واردات غذاهای دریایی و کاهش نظارت بر آنها، تقلب و فریب در بازار غذاهای دریایی در حال گسترش است. گوشت بسیاری از گونه های ماهی در طعم و مزه و بافت مشابه است و به همین دلیل شناسایی گونه ها به شکل فیله، به ویژه پس از آماده سازی برای مصرف بسیار دشوار است، بنابراین، می توان به سادگی یک گونه ی ارزان قیمت را جایگزین گونه ی گران قیمت کرده و در بازار به فروش رساند. ارائه ی محصول کمتر از لحاظ وزن با تعداد در مقابل گرفتن پول بیشتر از مشتری نیز نوعی تقلب به حساب می آید. یخ پوشی بیش از اندازه و استفاده ی زیاد از پودر سوخاری باعث افزایش وزن محصول شده و باعث افزایش قیمت آن به صورت ناعادلانه می گردد. علاوه بر این، برخی از روش های جدید نگهداری غذاهای دریایی، مانند استفاده از مونوکسید کربن با دود بی مزه، باعث می ود محصول پتانسیل مغذی خود را از دست بدهد که نوعی فریب مشتری است. هدف از این مقاله آشنایی با انواع تقلب در غذاهای دریایی و راه های تشخیص آن است. در انتها روش های پیشگریانه برای مقابله با تقلب ذکر شده است.

کلیدواژه ها

غذاهای دریایی، تقلب، جایگزینی گونه، برچسب زنی نادرست، مونوکسیدکربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.