مروری بر کاربردهای ناتامایسین در صنعت غذا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_960
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوا محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی

تهمینه نیکبخت کشکولی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی

حسین جوینده

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، اهواز، ملاثانی

چکیده

ناتامایسین با فرمول شیمیایی C33G47BI13 و وزن مولکولی 665/7 دالتون یک آنتیبیوتیک ماکرولیدی پلیان می باشد ک به عنوان یک عامل ضد میکروب طبیعی مطرح است. تولید صنعتی آن با استفاده از گونه های استرپتومایسس و از طریق تخمیر در محیط کشت مایع انجام می شود. در حلال های قطبی آلی به خوبی حل می شود اما در آب حلالیت پائینی (30-100mg/L) دارد. ناتامایسین در قیاس با هر گونه قارچ کش مجاز در صنایع غذایی بیشترین دامنه ی فعالیت را در برابر قارچ ها و مخمرها دارد. به ویژه از آنجا که ناتامایسین تأثیر بازدارندگی روی باکتری ها ندارد، برای استفاده در محصولاتی که مستلزم فرآیند رسیدگی طبیعی باکریایی هستند، بسیار مفید می باشد. ناتامایسین به عنوان یک عامل ضد قارچ در بسیاری از کشورها و اصولاً جهت کاربرد سطحی در پنیر و فرآورده های گوشتی کاربرد دارد. به طور کلی، ناتامایسین با اتصال به استرولها باعث ممانعت از سنتز ارگوسترول و از هم گسیختگی غشا و در نتیجه تراوش مواد به بیرون از سلول و مرگ سلول می شود. این ماده در مقادیر خیلی کم فعالیت بازدارندگی وسیعی بر روی طیف گسترده ای از کپکها و مخمرها داشته، همچنین از سنتز مایکوتوکسینها جلوگیری می کند. این مطالعه به معرفی ناتامایسین، مکانیسم عمل، دامنه کاربرد، پایداری در محیط و کاربردهای آن در صنعت غذا به عنوان یک ع امل ضد میکروب می پردازد.

کلیدواژه ها

ناتامایسین، پیماریسین، نگهدارنده، استرپتومایسس، آنتیبیوتیکهای پلیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.