استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در ارزیابی سفتی کیوی رقم هایوارد به روش فراصوت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_905
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1004
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد و استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

عادل حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد و استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

حسن ذکی دیزجی

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

امین فروغی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران

چکیده

سفتی یکی از مشخصه های اصلی میوه هاست که متناسب با کیفیت و زمان انبارداری آنها می باشد. روش های مخرب در زمینه ی کیفیت سنجی محصولات کشاورزی امروزه منسوخ شده و جای خود را به روش های غیر مخرب داده اند؛ به همین منظور هدف از پژوهش حاضر بکارگیری روش فراصوت در ارزیابی سفتی کیوی به کمک تکنیک شبکه عصبی مصنوعی پایه گذاری شد. در این پژوهش اطلاعات خروجی از سامانه های فراصوت، که روشی آسان، اقتصادی و انعطاف پذیرتر از سایر روش های غیر مخرب است، طی فرکانس 75KHz با بهره گیری از تکنیک MLP شبکه های عصبی مصنوعی، که ابزاری ماسب در پردازش داده هاست، به خروجی های بدست آمده از بارگذاری نفوذی (روش مگنس- تیلور) در سه سطح کیفی میوه ی کیوی (نارس، رسیده و بیش رسیده) ارتباط داده شده است. به منظور انتخاب شبکه بهینه تعداد مختلفی از نرون ها در لایه مخفی شبکه امتحان شدند. تعداد مطلوب نرون ها برای پیش بینی سفتی کیوی رقم هایوارد 19 نرون به دست آمد. بنابراین ساختار 1-19-23 برای پیش بینی سفتی کیوی رقم هایوارد بالاترین دقت (R(2)=0.957) را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

سفتی، کیوی، فراصوت، شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.