نقش گردشگری الکترونیکی و آموزش های شهروندی در توسعه پایدار گردشگری شهری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت یکپارچه شهری و نقش آن در توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: RESEARCHH01_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1160
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری (عضو باشگاه پژوهشگران جوان)
چکیده
امروزه گسترش سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات و اینترنت، ساختارهای صنعتی به خصوص صنعت گردشگری در سراسر جهان را تغییر داده است. با توجه به اینکه صنعت گردشگری می تواند در ابعاد مختلف از جمله ایجاد درآمدهای ارزی و افزایش تولید ناخالص داخلی، منبع درآمد برای دولت و ایجاد اشتغال و بهبود خدمات اجتماعی نقش داشته باشد. بنابراین برای ورود به بازار رقابتی جهان مجبور به تجهیز امکانات و بهره برداری از تکنولوژی های نوین هستیم. ابزار الکترونیکی و اینترنت در تمام زنجیره توزیع خدمات گردشگری شامل: خطوط هوائی، مهمان پذیری، گردانندگان تور، آژانسهای مسافرتی و مقاصد سفر، تغییرات شگرفی ایجاد کرده است. با توجه به آنچه مطرح شد نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیای امروزی به صورت انکار ناپذیر صنعت گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است که باعث شده پدیده هایی مثل گردشگری الکترونیکی تحقق پیدا کند و ما ناگزیر به استفاده از این فناوری در صنعت گردشگری هستیم. صنعت گردشگری و مسافرت با رشد سریعی در حال گسترش است. پیشرفت و موفقیت این صنعت وابسته به آموزش است. این آموزش شامل افرادی است که در مشاغل گردشگری فعالیت می کند و همچنین کسانی که به نوعی از این صنعت استفاده می کنند. همزمان با رشد گردشگری این آموزش ها باید توسط افراد باتجربه و متخصص به شهروندان از طریق رسانه و ابزار آموزشی مختلف آموزش داده شود. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور باید نقش نظارتی زیادی در اماکن و جاذبه های توریستی داشته باشد و در جهت تامین و مرمت آن کوشش کند. در واقع توسعه پایدار یعنی حفاظت و مراقبت از این آثار، تا در حین استفاده صحیح از این منابع و جاذبه ها، به نسل های آینده خوب منتقل شود. مسلما با وجود منابع و آثار فراوان در کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور قادر به حفاظت کامل از تمام این منابع نخواهد بود. بنابراین باید، شهروندان را نسبت به این مسئولیت آگاه کرد. مراقبت از جاذبه ها، نقاط و آثار متعدد گردشگری به عهده یک سازمان یا ارگان نیست بلکه بر عهده همه مردم است. این مقاله که بر اساس منابع کتابخانه ای و الکترونیکی گردآوری شده، کوشش بر این است که به نقش رسانه و ابزار آموزشی مختلف در آموزش گردشگری و توسعه پایدار به شهروندان اشاره شود و توسعه و گردشگری پایدار را منوط به این آموزش ها به شهروندان می داند. در این مقاله با استفاده از منابع اسنادی و نتایج همایش ها و کنفرانس ها، به بررسی اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات بر گردشگری و همچنین به بررسی نقاط ضعف و فرصت های موجود گردشگری الکترونیکی در ایران می پردازد.کلیدواژه ها
آموزش، شهروند، گردشگری، گردشگری الکترونیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.