بررسی سینیتیکی و عملیاتی کاتالیستهای آهن و کبالت در تبدیل گاز سنتز به اتیلن و پروپیلن

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1281
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اخوان

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان

حسین آتشی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در این پژوهش ابتدا مرور مختصری در مـورد سـینیتیک فرآینـد سـنتز فیـشر - تـروپش(FTS) به انجام رسیده و متعاقب آن یک جمـع بنـدی از معـادلات سـرعت واکـنش FTS در خصوص کاتالیستهای آهن و کبالت و نقش بازدارنده های آنها که همان آب و دی اکسید کـربن می باشند، ارائه شده است . سپس به نحوة تهیـه سـه نـوع کاتالیـست Co/MnO,Fe/MnO و Co/CeO٢ بــه روش ترســیب و بــا زمانهــای عمردهــی مختلــف و تــشریح فرآینــد، سیــستم واکنشگاهی و سیستم جداسازی و کرومـاتوگرافی گـازی و جزئیـات و نحـوة کالیبراسـیون ایـن سیستم پرداخته شده است تا بواسطة آنها بتوان درصد تبدیل گاز منوکسید کـربن و همچنـین میزان گزینش پذیری هر مح صول مطلـوب اولفینـی را در هـر یـک از مجموعـه شـرایط پایـدار واکنشگاهی تعیین نموده و نیز امکان تعیین شرایط بهینة عملیـاتی نظیـر : دمـا، فـشار، نـسبتH٢/ CO خوراک ورودی و سرعت فضایی گازها، در مـورد هـر نمونـه از سـه کاتالیـست مـذکور فراهم آمده و علاوه بر این زمان های حدوث حالات پایدار عملیاتی و مجموعه شرایط عملیـاتی مفید یا غیر مفید متناظر با هر نمونه از کاتالیستهای موجود بعلاوة زمانهای ظهور افـت فعالیـت Co/CeO٢ کاتالیستها بدست آیند . پس از آن با توجه به نتایج واکنشگاهی مربوط به کاتالیست و یکسری فرضیات که بعد اً صحت آنها تایید شدند، به تعیـین یـک معادلـة سـینیتیکی سـرعت برای تولید محصولات الفینی پرداخته شده و نتیجـه ای حـاکی از صـفر و یـک بـودن درجـات واکنش FTS بـه ترتیـب نـسبت بـه CO و H٢ حاصـل گردیدنـد . پـس از اتمـام بحـث هـای سینیتیکی فرآیند مذکور، به کمک عکسبرداری با میکروسکوپ الکترونـی روبـشی، بـه بررسـ ی تغییرات ساختارهای بلوری کاتالیستهای ساخته شده در اثر تنوعـات اعمـال شـده در زمانهـای عمردهی به کاتالیستها پرداخته شده و تا حد امکان این تغییرات به نتایج مختلـف واکنـشگاهی متناظر با هر نمونه، ارتباط داده شـدند . در انتهـا نیـز فرآینـد FTS مـورد بحـث، بـا توجـه بـه استانداردها موجود، از لحاظ اقتصادی و سودآوری در مقیاس صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفت

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.