بررسی تغییرات پارامترهای اقلیمی استان کردستان با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی هیدرولوژی مناطق نیمه خشک
  • کد COI اختصاصی: KSAHC01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شلیر کاتورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه سنجش از دور

سیدعلی المدرسی

دکتری ژئومورفولوژی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد،ایران

جلال کرمی

دکتری GIS ، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس،تهران ،ایران

رضا رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS

چکیده

به طور کلی محیط به مجموعه ای از عوامل و شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها بر زندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد. طبق این تعریف محیط شامل هو ا و اقلیم، آب و خاک، شرایط جوی و روابط بین آنها و کلیه ی موجودات زنده می باشد. سیستم اطلاعات جغرافیایی توانایی تهیه نقشه های اقلیمی برای تمامی پارامترهای اقلیمی را دارد با توجه به این امکان دراین پژوهش چهارپارامتراقلیمی شامل میانگین رطوبت، میانگین دما، تعدادروزهای یخبندان وتعداد ساعات آفتابی مورد بررسی قرار گرفته است. که با مقایسه نقشه ها ونمودارهای تهیه شده می توان به بررسی تغییرات پارامترهای موردنظر پرداخت. برای تهیه نقشه های اقلیمی با توجه به داشتن مختصات موقعیت ایستگاه های سینوپتیک ،لایه ی نقطه ای موقعیت ایستگاه ها در محیط نرم افزار ARC GIS وارد می شود. سپس اطلاعات مربوط به مقادیر پارامترهای اقلیمی در محیط نرم افزار ARC GIS با موقعیت ایستگاه ها به هم مرتبط گردید. برای هر پارامتر اقلیمی با استفاده از روش IDW و با در نظر گرفتن مرز استان ، لایه رستری مربوط به نقشه های عوامل اقلیمی تهیه گردید. دراین پژوهش با توجه به نفشه های پهنه بندی به روش IDWنتایج زیر بدست آمد: حداکثرمیانگین رطوبت درسال 1386بوده وحداقل آن در سال 1387 همچنین حداکثر میانگین دما در سال 1387 وحداقل آن در سال1385 می باشد درسال 1387 حداقل تعداد روزهای یخبندان ودرسال 1385 حداکثر تعداد روزهای یخبندادن را داشتیم وحداکثر میانگین ساعت آفتابی درسال 1389 بوده وحداقل آن درسال1384 گزارش شده است.

کلیدواژه ها

پارامترهای اقلیمی،‌ GIS ،IDW، پهنه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.