چالش های آموزش و توسعه فرهنگ محیط زیست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش، فرهنگ و اخلاق زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: EESD01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمسعود حسینی ثابت

دانشجوی کار شناسی ارشد آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور

سیدمحمد شبیری

دانشیار دانشگاه پیام نور

جهان بخش امامی

کارشناس ارشد موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی

چکیده

برای حفاظت از محیط زیست قبل از هر چیز باید گروه های انسانی را آموزش داد ، این آموزش باید با هدف درک محیط و طبیعت و دوستی با آن باشد. سه انتظار اصلی از هر فعالیت علمی در جهان امروز برای دست یابی به تولید علم، تولید فناوری و تولید ثروت ملی متصوراست، لازم است تا سهم آموزش محیط زیست در تحقق این سه انتظار معین گردد و ضعف های موجود در این زمینه مرتفع شوند. مسلما لازمه توسعه علمی کشور، برنامه ریزی دقیق برای هر یک از زمینه های دانش است و علوم محیط زیست نیز از این امر مستثنی نیست و قانونمند کردن راهکارهای علمی و منطقی که حاصل کار بخش های پژوهشی و تحقیقی کشورند ، الگوبرداری از کشورها و جوامعی که در این زمینه از ما پیشگام ترند ، ایجاد هماهنگی و همکاری بین مراکز آموزشی و تحقیقاتی کشور و سازمان های مسئول اجرایی ، پیش بینی ضمانت ها و پشتوانه های قانونی اجرایی ، عملکرد قاطعانه مردم و مسئولین و استفاده از رسانه های گروهی و وسایل ارتباط جمعی به ویژه رادیو و تلویزیون می تواند ما را کمک نماید تا در برابر معضلات زیست محیطی که زنگ خطر آن در جای جای این سرزمین به صدا در آمده، چاره اندیشی نموده و یک بار دیگر تعادل و هماهنگی را به طبیعت برگردانیم و در مسیر توسعه پایدار محیط زیست قرار گیریم.بنابراین برنامه های آموزش محیط زیست باید در هر شخص اخلاق و یا قانونی برای رفتار ایجاد کند .

کلیدواژه ها

آموزش ، فرهنگ سازی، آموزش محیط زیست، توسعه پایدار محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.