شبیه سازی واحد تولید آکرولین از پروپلین توسط نرم افزار Aspen Plus

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد رشیدی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، دانشکده مهندسی شیمی

معصومه میرزایی

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی شیمی

عباس نادری فر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)، دانشکده مهندسی شیمی

چکیده

در این مقاله به بررسی فرایند تولید آکرولین پرداخته شده است. یکی از موارد استفاده آکرولین کنترل رشد میکروب ها در صنایع غذایی و نیز حفاظت از سوخت های مایع در برابر میکروبها است. مواد اولیه جهت تولید آکرومیلان شامل پروپلین، آب و هوا می باشد. شبیه سازی این واحد توسط نرم افزار Aspen Plus صورت گرفته است. این واحد شامل دو بخش اصلی واکنش و جداسازی می باشد. در بخش اول راکتور از نوع کاتالیستی بابستر پرشده است که در آن چهار واکنش اکسیداسیون، همزمان صورت می گیرد. سینتیک واکنشها از مراجع استخراج گردیده و در شبیه سازی این معادلات از مدل لانگمویر موجود درنرم افزار Aspen استفاده شده است. در واکنش اول با اکسیداسیون پروپلین، آکرولین که محصول اصلی است، تولید شده و دیگر واکنش ها منجر به تولید محصولات جانبی از قبیل آکریلیک اسید، دی اکسید کربن و آب می گردند. در قسمت جداسازی که شامل یک برج جذب وسه برج تقطیر است، محصولات جانبی از اکرولین جدا شده و محصولی با خلوص 98% به دست می آید. فرضیات به کار رفته در شبیه سازی، آدیاباتی فرض نمودن راکتور و استفاده از یک کولر پس از راکتور است. ظرفیت واحد طراحی شده 50000ton/yr آکرولین می باشد. در پایان نتایج حاصل از شبیه سازی با داده های صنعتی موجود مقایسه شده که مبین توانایی نرم افزار در ویژه شبیه سازی این واحد است. همچنین مدل لانگمویر که برای معادلات سرعت به کار برده شده ، با سینتیک واکنش ها مطابقت داشته و جوابگوی واکنش های انجام شده در راکتور می باشد بنابراین استفاده از این مدل برای بیان واکنشهایی با سینتیک پیچیده در نرم افزار Aspen Plus اکیدا توصیه می شود.

کلیدواژه ها

آکرولین ، پروپلین ، اکسیداسیون ، شیبه سای ، لانگمویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.