ارزیابی تزریق پذیری ساختگاه سد سرابی به منظور طراحی پرده آب بند
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE08_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1556
نویسندگان
کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس
عضو هئیت علمی زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس
کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
مهمترین مسائل در احداث سدها به خصوص با هدف ذخیره آب، توانایی نگه دار و جلوگیر از اتلاف آن از بدنه و پی سد است. تزریق روشی است که سبب افزایش خواص مقاومتی زمین، کاهش تراوایی و شکل پذیر سنگها و خاکها تزریق شده میشود. همچنین با انجامتزریق سبب بیشتر شدن طول مسیر حرکت آب در ساختگاه سد میگردد. ساختگاه سد سرابی از از سنگ ها بسیار مقاوم هورنفلس که نسبتا دارا شکستگی ها بسیار زیاد نیز هست تشکیل شده است. سنگ ها ساختگاه مطابق نتایج آزمایشها زمین شناسی مهندسیRMR و RQDانجام شده در ردهIIIسنگ ها بسیار خوب) قرار میگیرد. قابلیت نفوذپذیر و درصد فراوانی رفتار هیدروژئومکانیکی توده سنگ هورنفلس در جناحین و پی با یکدیگر مقایسه شده و به صورت آمار تحت آنالیز قرار گرفته است. به گونها که جناح چپ با ٥١ درصد مقادیر لوژان بالاتر از ٣ نفوذپذیر بیشتر را نسبت به جناح راست و پی مرکز دارا میباشد. این امر میتواند ناشی از فشارها تکتونیکی منطقه باشد که موجب افزایش تعداد دسته درزهها و تغییر هندسه لایه بند شده است. همچنین حداکثر درصد فراوانی رفتار ژئومکانیکی درجناح چپ رفتار اتساعی و در جناح راست و شالوده مرکز به رفتار خطی تعلق دارد. فراوانی زیاد رفتار اتساعی ناشی از مقاومت نسبتا پایین و درزه ها باز میباشد. مقایسهRQDبا لوژان نسبت به عمق نشان میدهد که میزان نفوذپذیر از سطح به عمق کاهش مییابد اما روند کاملا مشخصی را نشان نمی دهدکلیدواژه ها
سد سرابی، سنگ هورنفلس، نفوذپذیری، رفتاراتساعی، مقدار لوژانمقالات مرتبط جدید
- پیش بینی فاصله پرتاب سنگ ناشی از انفجار در معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر
- مطالعات زمین شناسی اقتصادی معدن ومیکرولیت تازه کند نیق - هوراند، آذربایجان شرقی
- پیش تحکیم و نگهداری تونل های راه و معدن، با استفاده از راک بولت با تزریق مواد ژئوپلیمری
- مروری بر رضایت شغلی و مطالعات انجام شده در صنایع مرتبط با معادن
- شیمی سنگ کل رخسنوهای پریدوتیت گوشته ای غرب مکران، جنوب شرق ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.