بررسی نگرشو آگاهی سنجی زیست محیطی اعضای هیئت علمی دانشگاههای استان گلستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_514
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حشمت پور

عضوهیئت علمی دانشگاه گنبد کاووس، استادیار گروه منابع طبیعی

ام البنین ابراهیمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

بروز معضلات زیست محیطی و روند فزاینده آن، موضوع بحث بسیاری از صاحب نظران علوم اقتصادی و اجتماعی است. آنچه دراین زمینه قابل تأمل است نقش و اثری است که نظامهای آموزشی در آموزش رفتارهای زیست محیطی در کاهش این بحرانهادارند. اما مهمتر از همه بررسی رفتارهای زیست محیطی اساتید این دوره است. نظام آموزش عمومی و نقش عنصر استاد در فرآیند آموزش رفتارهای مناسب زیست محیطی میتواند وسیله ای برای تغییر آگاهی، نگرشی باشد که نسل آتی، برای رویارویی با این بحرانها بدان نیازمند است. لذا این پژوهش به بررسی رفتارهای زیست محیطی اعضای هیئت علمی دانشگاههای استان گلستان درابعاد آگاهی و نگرش محیط زیست می پردازد. روش این پژوهش توصیفی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سنجش رفتار زیست محیطی است. پرسشنامه به روی 103 نفر از اعضای هیئت علمی اجرا شده است. نتایج پژوهش گویای این است که در بین پنج گروه آموزشی دانش زیست محیطی گروه منابع طبیعی به نسبت بیشتر از بقیه گروه هاست و دارای میانگین بیشتری نسبت به چهارگروه دیگر می باشد. همچنین در بین کل گروه های آموزشی، اساتید در گروه سنی41-50 ، مذکر و در مقطع دکتری میانگین های بالاتری را نسبت به سوالات نگرش محیط زیست کسب نموده و اساتید در گروه سنی20-30 ، مذکر و با مقطع تحصیلی فوق لیسانس دارای میانگین بیشتر در سوالات آگاهی سنجی محیط زیست کسب نمودند

کلیدواژه ها

رفتارهای زیست محیطی، آموزش محیط زیست، اعضای هیئت علمی، نگرش محیط زیست، پرسشنامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.