کاربرد جاذب معدنی پرلیت در حذف فلزات سنگین از محلولهای آبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_436
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره حقی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست گرایش آلودگی ها دانشگاه بیرجند

محمدرضا رضایی

استادیار گروه محیط زیست دانشگاه بیرجند

چکیده

پرلیت یکی از جاذب های معدنی است که در سال های اخیر، برای حذف فلزات سنگین از محلول های آبی مورد توجه فراوان قرارگرفته است. در کارهای تحقیقاتی متعددی پرلیت بصورت خام ،منبسط و اصلاح شده با مواد مختلف برای این منظور بکار رفته است.فلزات سنگینی که تاکنون حذف آن ها از محلول های آبی بوسیله پرلیت مورد مطالعه قرار گرفته است شامل مس، نقره، جیوه، نیکل، کادمیوم، سرب، کبالت، آرسنیک، کروم، روی، منگنز است. هدف از این تحقیق، بررسی قابلیت استفاده از پرلیت بعنوان جاذب برای حذف فلزات سنگین از محلول های آبی، مطالعه پارامترهای موثر در جذب فلزات سنگین با پرلیت و شرایط بهینه مربوط به حذفهریک از فلزات بوده است.بررسی ها نشان داده است که پرلیت بدلیل خصوصیات ساختاری ویژه، ارزان بودن و دسترسی فراوان می تواند جاذبی مناسب ومقرون به صرفه برای حذف فلزات سنگین از محلول های آبی باشد.

کلیدواژه ها

جاذب معدنی، پرلیت، حذف، فلزات سنگین، محلول های آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.