اثرات روشهای محاسبه کمبود فشار بخار و تابش خالص خورشیدی بر براورد تبخیر وتعرق با استفاده از معادله ASCE-PM در ایستگاه سینوپتیک شیراز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود سمیعی

کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

محمدسجاد اردیبهشت

کارشناس ارشد مرتعداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

چکیده

اثرات بعضی از روشهای محاسبه کمبود فشار بخار و تابش خالص خورشیدی Rn)بر دقت مقادیر تبخیر و تعرق برآوردی با استفاده از معادلهASCE-PMدر ایستگاه سینوپتیک شیراز آزمون شد. مجموع 12 روش محاسبه کمبود فشار بخار و 21 روش محاسبه Rn آزمون گردید. متوسط درصد اشتباه در مقادیر تبخیر و تعرق برآوردی از19/34-0/23درصد برای روشهای کمبود فشار بخار و از 12/92-i8/92درصد برای روشهایRnمی باشد. بر پایه ضریب تبیین، ضریب کارائیRMSE، و درصد اشتباه، کمبود فشار بخار محاسبه شده از فشار بخار اشباعes)برآورد شده با متوسطesدر درجه حرارت حداکثر و حداقل و فشار بخار واقعیea)برآوردشده با درجه حرارت نقطه شبنم، نتایج دقیق تری را در براورد تبخیرو تعرق ارائه می دهدRn برآورد شده با استفاده رگرسیون،Rs/Rso همچنین رگرسیون خطی ریشه مربعاتea منجر به برآوردهای نسبتا دقیق تر تبخیر و تعرق نسبت به روشهای بر مبنایea یا رگرسیونRs/Rso به تنهایی می گردد. این نتایج نشان داد که بعضی روشهای کمبود فشار بخار وRn اثر معنی داری بر دقت تبخیر و تعرق برآوردی با استفاده از معادلهASCE-PM می گردد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، روشASCE-PM/کمبود فشار بخار، تابش خالص خورشیدی، ایستگاه سینوپتیک شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.