ارزیابی روشهای زمین آماری در پراکنش مکانی بارندگی در حوزه آبخیز بختگان ومهارلو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود سمیعی

کارشناس ارشد آبخیزداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

محمدسجاد اردیبهشت

کارشناس ارشد مرتعداری، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

چکیده

در این مطالعه روشهای کریجینگ ساده، کریجینگ معمولی، تابع پایه شعاعی، چند جمله ای مکانی، چند جمله ای جهانی و نسبت عکس مجذور فاصلهIDW) با توانهای مختلف برای برآورد متوسط بارندگی سالیانه با استفاده از آمار 30 ساله ایستگاههای باران سنجی در حوزه آبخیز بختگان و مهارلو، استان فارس مورد بررسی قرار گرفت. پس از آنالیز واریوگرام مناسبترین روش میانیابی با استفاده از معیار ارزشیابی متقابل و استفاده از روشهای ارزیابی خطا نظیرRMSE) R و 2 RMSE کمتر،R2 بالاتر) انتخاب گردید. نتایج نشان داد که از بین روشهای مختلف، روش کریجینگ معمولی با مدل دایره ای باRMSE برابر با102/6,R2 برابر با0/6 و استحکام ساختار فضائی بهترین روش می باشد. از اینرو روش کریجینگ با مدل دایره ای با کمترین خطا برای نقشه پهنه بندی بارندگی مورد استفاده قرار گرفت.

کلیدواژه ها

پراکنش مکانی، بارندگی، روشهای میان یابی، پهنه بندی بارش، حوزه آبخیز بختگان و مهارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.