استفاده از تکنولوژی نانو در راستای حفظ انرژی در بناهای مسکونی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NATURE02_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد جعفریان ثمرین

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب،ایران

ندا ضیابخش

استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،ایران

شلاله قهری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه غیرانتفاعی کمال الملک نوشهر،ایران

نازنین نوذری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ایران

چکیده

در گذشته گرمایش و سرمایش بناها به دلیل عدم وجود و یا کمبود تجهیزات میکانیکی ،بیشتر از طریق طراحی کال بد سا ختمان انجام می شده است که امروزه، با توجه به مسائل مختلف کمتر به این امر توجه میشود ،یکی از دلایل گرم شدن کره ی زمینمصرف انرژی در ساختمان هاست. از توانایی های معماری، پاسخ دادن به نیازهای در حال رشد کاربران می باشد. به همین منظور، معماری هوشمند به عنوان یکی از راهکارها می تواند مورد توجه قرار گیرد، چرا که یک محیط هوشمند، هم به نیازهای عملکردی و فضایی کاربران پاسخ میدهد،هم ارتباط موثری نیز با محیط اطراف ایجاد کرده و حرکتی به سوی کاهش مصرف انرژی در نهایت،نهادینه کردن توسعه پایداری درجهت استفاده از انرژی پاک در معماری می باشد. امروزه از فناوریهای مختلف به منظور ایجاد آسایش و امنیت بیشتر و صرفه جویی در هزینهها بخصوص در مصرف منابع انرژی بهره های فراوان برده می شود. استفاده از فنآوری نانو جهت تهیه مصالح مناسب با ویژگیهای مورد نظر در بخشهای مختلف ساختمان، برای کاهش مصرف انرژی بصورتمستقیم و غیرمستقیم نقش بسزایی خواهدداشت.. علم نانوتکنولوژی با کنترل مواد در مقیاس مولکولی، گشایش اسرار طبیعت در تمام عرصهها از مهندسی تا پزشکی را نوید میدهد، بسیاری از خواص یک ماده از قبیل رنگ، استحکام و شکنندگی قابل کنترل میگردد از این رو نانو مسکن ترکیبی از شکل، عملکرد، کنترل و امکانات اصلی یک سرپناه است که به هیچ وجه انرژی را هدرنمیدهد و میتواند سالانه یک میلیون دلار در مصرف انرژی صرفه جویی کند و هدف، طراحی یک نوع جدید از مسکن است که تا حد بسیار مطلوبی سازگار با محیط خود باشد. در پژوهش حاضر درباره چگونگی پرداختن به این مواد که چطور می توان به کمک فناوری نانو مواد و مصالحی با استحکام بیشتر سبکتر و ارزانتر را نسبت به مواد قبلی در اختیار داشت و چگونگی مقاوم کردنبیشتر مواد و مصالح دربرابر تغییرات جوی و باران های اسیدی و خوردگیهای ناشی از واکنشهای شیمیایی درحین اجرا و عایق ترکردن مواد و مصالح در برابر گرما و سرما درجهت کاهش مصرف انرژی بحث میشود و اینکه فناوری نانو دراین زمینه ها به چه دستاوردهایی رسیده مورد بررسی قرارمیگیرد.

کلیدواژه ها

تکنولوژی نانو،حفظ انرژی، معماری، بناهای مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.