تحلیلی بر توانمندسازی و توسعه محلات در شهرها(مطالعه موردی: محله گود عربان شهر شیراز)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT01_213
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1318
نویسندگان
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، ایران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی. واحد مرودشت، ایران
چکیده
از نظر کارشناسان، امروزه مسایل و مشکلات شهرهای بزرگ نتیجه 5 دوره مهاجرت عمده بدون برنامه ریزی و عدم توانایی طرحهای توسعه شهری در پاسخگویی به نیازهای مهاجرین دیروز و ساکنین امروز این شهرها می باشد. از جمله بزرگترین مشکلات موجود در این شهرها که مهاجرین، عمده عامل آن بوده اند محلات و سکونتگاههای غیر رسمی می باشد که محلی برای اسکان و روشی برای خانه دار شدن کم درآمدهای شهری است که در روند تهیه طرحهای توسعه شهری هیچ محلی برای آنها در نظر گرفته نشده است . از جمله این سکونت گاه ها می توان به اسلام آباد در تهران، شیر آباد و بابائیان در زاهدان ، جعفرآباد در کرمانشاه ، مفت آباد و... اشاره نمود. یکی از این سکونت گاهها محله گود عربان درشیراز می باشد که در پی مهاجرتهای بدون برنامه ریزی بوجود آمده و هم اکنون یکی از مناطقی می باشد که معضلات بسیاری را به جامعه تحمیل میدارد. عدم وجود برنامه ریزی مناسب برای اینگونه سکونت گاهها به مشکلات عدیده این مناطق دامن زده است. برخوردهای گوناگون و متداول موجود که در چند دهه اخیر در پی بروز مشکل به عنوان راهکار مطرح شده ،کارساز نبوده است و نه تنها حل مشکل نکرده بلکه مشکل بزرگتری درجای دیگری از شهر بوجود آورده است. راهبرد توانمند سازی چند سالی است با در نظر گرفتن اصول توسعه پایدار و خصوصاً اصل مشارکت مطرح شده و توجه کارشناسان امر را به خود جلب کرده است. موضوع این مقاله تهیه طرح توانمندسازی محله گود عربان شیراز می باشد.کلیدواژه ها
بافت فرسوده – توانمند سازی- اسکان غیر رسمی – محله گود عربان شیرازمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.