بررسی وضعیت فراموشی سازمانی غیرهدفمند و راهکارهای مدیریت آن در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورمحمد یعقوبی

دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

حبیب الله سالارزهی

دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مریم گلوی

کارشناس ارشد دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

با توجه به تحقیقات گسترده در خصوص مدیریت دانش، هنوز برخی نکات و موارد در مباحث کنونی دانش سازمانی مبهم است . شرکت ها نه تنها یاد می گیرند، بلکه فراموش نیز می کنند. در حقیقت مدیریت دانش به دنبال خلق فرایندهایی است که نه تنها برای یادگیری و نگهداری از آنچه مهم است ضروری است، بلکه برای عدم یادگیری و اجتناب از آنچه مهم نیست نیز لازم می باشد . دو بعد عمده ی فراموشی سازمانی در سازمان ها عبارتند از : فراموشی سازمانی هدفمند و فراموشی سازمانی غیرهدفمند . از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت فراموشی سازمانی غیرهدفمند و راهکارهای مدیریت آن در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان در سال 1392 انجام گرفته است . روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری تحقیق شامل تمام پرستاران زن بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان به تعداد 275 نفر می باشد که از نمونه گیری ساده تصادفی استفاده شده است و تعداد نمونه باتوجه به جدول مورگان تعداد 162 نفر به دست آمده است. در این پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته فراموشی سازمانی غیر هدفمند 0 می باشد. برای / استفاده شده است. روایی آن به وسیله کارشناسان تایید شده است و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ برابر 83 t تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها از فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد، و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از آزمون تک متغیره نشان داد که ، ابعاد غفلت، اضمحلال، زوال حافظه ، ناتوانی در کسب دانش و به t تک متغیره استفاده شده است. نتایج آزمون طور کلی فراموشی سازمانی غیر هدفمند در بین پرستاران بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) در سطح بالایی می باشد.

کلیدواژه ها

دانش، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی، فراموشی سازمانی، فراموشی سازمانی غیر هدفمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.