استفاده از امواج التراسوند و روش سونوالکتروشیمی برای سنتز پوششهای نانوکامپوزیتی پلی پیرول به همراه نانوذرات سیلیکون نیترید و پلی پیرول بر روی فولاد نرم و مقایسه رفتار خوردگی آنها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش مواد پیشرفته در صنایع هوایی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: AMAEI01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اشعثی سرخابی

دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز، صندوق پستی ۵۱۶۶۶۱۶۴۷۱

ربابه باقری

دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز، صندوق پستی ۵۱۶۶۶۱۶۴۷۱

چکیده

ته ه ی سونوالکتروشیم ا ییی نانوکامپوز ت یها و استفاده از امواج التراسوند به همراه روشهای الکتروشیم ا ییی به کار برده شده موجب فراهم کردن محیطی همگن برای سنتز پوششهای نانوکامپوزیتی میشود همچنین با اعمال التراسوند از به هم پو یستن نانوذرات در محلول الکتروترسیب جلوگر یی میشود . در یک فرا ن ید سونوالکتروشیم ا ییی دو انرژی تم ز ی الکتریکی و مکانیکی به سیستم واکنش اعمال میشوند تا محیط کوچک با انرژی بالا را برای انجام گروهی از واکنشهای شیم ا ییی فراهم کنند. هدف از این کار پژوهشی، ته ه ی پوششهای نانوکامپوزیتی پلم یرها ی رسانا به همراه نانوذرات سیلیکون نیترید به روش سونوالکتروشیم ا ییی و بررسی رفتار الکتروشیم ا ییی و مقاومت به خوردگی آنها میباشد . روشهای الکتروشیم ا ییی شامل امپدانس الکتروشیم ا ییی و پلار ز یاسو ین تافلی برای بررسی خواص پوششها به کارگرفته شد. نتایج حاصل از مطالعات نشان داد که استفاده از نانوذرات به همراه امواج التراسوند موجب تهیه پوششهای نانوکامپوزیتی بسیار مقاوم پلیپیرول- سیلیکون نیترید بر روی فولاد نرم میشود. مطالعات مربوط به مورفولوژی سطح نشان از وجود مسیر پیچیده در نانوکامپوزیت مزبور در مقابل ورود گونههای خورنده دارد. همچنین مقایسه دادههای حاصل از روشهای امپدانس الکتروشیمیایی، پلاریزاسیون تافلی و پایش پتانسیل مدار باز بهبود قابل توجه خواص مقاومت به خوردگی پوشش نانوکامپوزیتی تهیه شده را تایید میکنند.

کلیدواژه ها

سونوالکتروشیمی، نانوکامپوزیت، اسپکتروسکوپی امپدانس الکتروشیمیایی، پلیمر رسانا، امواج ماوراصوت، مورفولوژی سطح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.