تاثیر خاک رس و نایلون 6برروی جذب فلزات سنگین مس و کادمیوم فاضلاب در کیتوزان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه پیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

مهدیه برومند

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

سید مصطفی خضری

دانشیار ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

بیو پلیمر کیتوزان دارای توانایی منحصر به فردی درانعقادولخته سازی ذرات معلق و کلوئیدی،جذب روغن و گریس محلول وفلزات سنگین رادارامی باشد.استفاده از کیتوزان در تصفیه آب و فاضلاب دارای مزایایی از قبیل کاهش اثرات سو بهداشتی باقیمانده آلومینیوم و پلیمرهای مصنوعی تولید لجن قابل تجزیه بیولوژیکی، کاهش حجم لجن دفعی، جداسازی یونهای فلزی محلول و فلزات سنگین،نیاز کم به مواد شیمیایی تنظیم کننده PH،کاهش قلیائیت یونهای محلول موجود در آب و فاضلاب و استفاده مجدد از زائدات دریایی و... دارا می باشد.تاثیرخاک رس در جذب فلزات سنگین مانند مس و کادمیوم بر روی کیتوزان در فاضلاب صنعتی مصنوعی (شبیه سازی شده) مورد ارزیابی قرار گرفته است. ترکیب کیتوزان با خاک رس با نسبت 1:1،1:2، 2:1 آماده شده است و به عنوان غشاء برای حذف مس و کادمیوم از فاضلاب صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. تعداد سایت های جذب کادمیوم در مقایسه با مس بیش تراست و بنابراین سرعت بازیافت کادمیوم از مس زیادتر بوده و درصد حذف کادمیوم برروی خاک رس در تمام زمان ها بیش تر از نایلون 6 است .نرخ ثابت برای مرتبه اول سینتیک جذب(k1) برای مس و کادمیوم در نایلون 6 از خاک رس کمتراست که به وضوح نشان می دهد که خاک رس بعنوان یک پلیمر طبیعی در مقایسه با پلیمر مصنوعی فعال ترمی باشد. درصد حذف مس و کادمیوم با افزایشPH تا 5-3 افزایش یافته ودر مورد فاضلاب حاوی کادمیوم حداکثرحذف فلز تا PH=5 بوده. بیشترین میزان حذف هر دو فلز در غلظتg/100ml5 از جاذب مشاهده شده است.جذب یون cu 2+ در کیتوزان به سرعت با افزایش زمان تماس از 0 تا 360 دقیقه می باشد و پس از 360 دقیقه به تعادل می رسد. در روش کیتوزان با نایلون6 ،با ترکیب گلوتارالدئید با نسبت های GLU+1:1/GLU+1:2/GLU+2:1می باشدو این به عنوان غشاء در حذف مس و کادمیوم از فاضلاب صنعتی استفاده می شود.از خواص غشاء سنتز بوده که با روش هایFTIR XRD, TGA/DTA, DSC,٫ SEMانجام می شود.

کلیدواژه ها

کیتوزان، خاک رس، نایلون6، حذف فلزات سنگین ، ایزوترم همدمایی، پارامترهای سینتتیکی(جنبشی)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.