اثر سرما روی مراحل رشدی شب پره هندی مهمترین آفت انباری پسته

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
  • کد COI اختصاصی: SCFDC01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4930
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر جلیلوند

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

حسین فریور مهین

عضو هیئت علمی بازنشسته تحقیقات پسته کشور

چکیده

فعالیت آفات انباری که در محیط بسته انبار انجام میشود اغلب ازنظر افراد عادی پوشیده می ماند. چنانچه قبل از برداشت محصول از باغذار در مورد چگونگی محصول او سوال شود قطعی جواب نخواهد داد زیرا هنوز احتمال دارد محصول او مورد حمله آفات مختلف قرار گیرد ولی بعد از برداشت محصول و انبار کردن آب جواب قطعی خواهد داد غافل از اینکه هنوز هم محصول او از جمله آفات مصون نیست. مهمترین آفت انباری پسته شب پره هندی (Polodia interpunctella) می باشد که حشره ای به طول 8 عرض 15 تا 20 میلی متر. این حشره شب فعال است و در طول روز در پناهگاه های مختلف انبار بدون تحرک به استراحت می پردازد. حشرات کامل 2 تا 3 روز بعد از ظهور جفت گیری کرده و یک روز بعد از آن تخم ریزی می کند حشرات ماده تخمم های خود را بطور دسته جمعی یا تک تک در محل شکاف میوه پسته قرار می دهند. میانگین تعداد تخم هر حشره 150 عدد است که در 28 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 50 درصد بعد از 3-2 روز تفریخ می شوند. لاروهای سن 1 شیری رنگ و به طول یک میلی متر هستند که پس از رشد کامل اندازه آنها به 15 تا17 میلی متر رسیده و به رنگ سفید مایل به زرد در می آیند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.