بررسی برنامه مدیریت دفع زباله های الکتریکی و الکترونیکی برخی از کشورهای جهان و ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بحری

دانشجوی گروه مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

فروزان فرخیان

استادیار گروه مدیریت محیط زیست،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

با وجود آنکه امروزه آلودگی های وسایل الکتریکی و الکترونیکی از کار افتاده به خوبی به اثبات رسیده است، و در صورت دفع غیر اصولی اثرات منفی بسیاری بر انسان و محیط زیست خواهند داشت، اما همچنان کشورهای بسیاری در زمینه ی سیستم مدیریت این زایدات برنامه ای نداشته و یا آنکه دارای عمل کرد مناسبی نیستند و تنها تعداد محدودی از کشورها به طور سیستماتیک و بر اساس دستورالعمل های جهانی در این زمینه فعالیت دارند. هدف از این مقاله مطالعه مدیریت پسماند زایدات الکتریکی و الکترونیکی درتعدادی از کشورهای پیشرفته دنیا با عملکرد موفق و مقایسه آن با کشور های در حال توسعه است. همچنین در مورد پروسه های بازیافت و بازیابی و خطرات شغلی و محیطی آنها تحقیق شد. بر این اساس، چالش های مختلف برای مدیریت زایدات الکترونیکی و الکتریکی در ایران و جهان با در نظر گرفتن دستورالعمل ها، تکنولوژی و بافت فرهنگی مردم، مورد بررسی قرار گرفت که در این راستا می توان از کشور سوئیس با توجه به برنامه ها ی کاربردی و اصولی آن به عنوان یک کشور موفق در مدیریت زایدات الکتریکی و الکترونیکی نام برد. در نهایت راهکارهای مدیریتی و شیوهای فرهنگی متناسب با بافت و امکانات موجود در ایران ارائه گردید که می تواند برای تمام دست اندرکارانی که در امر تصمیم گیری و اجرای قوانین این زایدات در ایران فعالیت دارند، اطلاعات و بینش مفیدی را در مورد تجارب شیوه های مدیریت موفق در جهان و دیگر کشورها ارائه دهد.

کلیدواژه ها

مدیریت بازیافت، زایدات الکتریکی و الکترونیکی، محیط زیست، قوانین زایدات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.