گوگرد زدایی عمیق ازبنزین و سوخت دیزل، روشی مؤثر در کنترل آلودگی هوا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید نوین

دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی بهداشت و محیط زیست، دانشکده محیط زیست،دانشگاه تهران

حسن هویدی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

سعید گیوه چی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

چکیده

دی اکسید گوگرد ماده ای سمی بوده و خطرات بسیار زیادی برای سلامتی انسان و محیط زیست ایجاد می کند. آلودگی هوا، باران های اسیدی و بیماریهای تنفسی تعدادی از مشکلات ایجاد شده توسط SO2 و ترکیبات آن هستند. گوگرد علاوه بر اینکه آلاینده ای مهم محسوب می شود اگر در محیطی وجود داشته باشد، راندمان فعالیت و عملکرد تجهیزات کنترل آلودگی هوا را نیز به شدت کاهش می دهد، بنابراین سولفور زدائی در مرحله تولید سوخت روشی مطمئن به منظور جلوگیری از بروز مخاطرات بهداشتی و سلامتی برای انسان و سایر موجودات محسوب می شود. تحقیقات ثابت کرده است، مصرف سوخت با سولفور بسیار کم بر روی تولید و انتشار دیگر آلاینده ها نیز اثرگذار است، در مناطقی که میزان گوگرد سوخت مصرفی بسیار اندک است، میزان انتشار(PM),(HC),(CO) و(NOx) نیز به طور قابل توجهی پایین تر است. مطلب مهمی که باید به آن توجه شود این است که، هر چند نصب تجهیزات سولفور زدایی عمیق تقریباٌ دو برابر سولفور زدایی متداول هزینه دارد ولی میزان حذف گوگرد چند برابر (بطور متوسط از ppm350 به حدود ppm10) خواهد شد و متعاقب آن خسارات و هزینه های بهداشتی و محیط زیستی مربوط به دی اکسید گوگرد نیز افت قابل ملاحظه ای خواهد داشت. در این مقاله سعی شده است تا انواع روشها، هزینه ها و سود حاصل از سولفور زدایی عمیق به صورت مختصر و جامع توضیح داده شود. زیرا هدف از این مقاله معرفی سولفور زدایی عمیق به عنوان روشی بسیار موثر و کاملاٌ اقتصادی در کنترل آلودگی هوا می باشد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، دی اکسید گوگرد، هزینه های تخریب، روشهای سولفور زدایی، سود و منافع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.