بررسی میزان اثربخشی آموزش های ارائه شده توسط سازمان مدیریت پسماند خراسان شمالی به زنان خانه دار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه نظامی

کارشناس ارشد آموزش محیط زیست

محمد رضوانی

سیدمحمد شبیری

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی آموزش های سازمان مدیریت پسماند، به زنان (خانه دار) در راستای تفکیک زباله از مبدأ در شهر بجنورد، با روش توصیفی– پیمایشی به سنجش رابطه علی بین متغیرهای پژوهش پرداخته است و مقایسه ای نسبت به قبل از اجرای طرح صورت گرفته، مقایسه در دو بعد زمانی سال87 تا90 قبل و بعد از اجرای طرح می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان خانه دار شهر بجنورد بوده است که با توجه به حجم 33291 نفری جامعه پژوهش، با استفاده از فرمول کوکران تعداد 380 آزمودنی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. جهت سنجش میزان تأثیر آموزش بر نحوه عملکرد زنان و میزان رضایتمندی زنان، از مطالعات میدانی و پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام شد و برای بررسی فرضیات از آزمون های تای سی کندال و خی دو2 استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد زنانی که آموزش دیده اند نسبت به زنانی که آموزش ندیده اند، عملکردشان در تفکیک زباله افزایش یافته است. هر چه زنان رضایت بیشتری از نحوه آموزش داشته باشند نحوه عملکردشان در تفکیک زباله بهتر خواهد بود و هر چه کیفیت نحوه ارائه مطالب آموزشی افزایش یابد، آموزش به زنان کاراتر و مؤثرتر خواهد بود. نحوه آموزش تأثیری بر استمرار عملکرد زنان در تفکیک زباله ندارد بلکه پیگیری سازمان در جمع آوری پسماندهای خشک در استمرار عملکرد زنان مؤثر است و پذیرش مطالب از سوی زنان به محتوای آموزشی ربطی ندارد بلکه به نحوه ارائه مطالب مربوط است. بطور کلی مهمترین عوامل موثر بر افزایش عملکرد زنان در تفکیک پسماندها عبارت بودند از کیفیت آموزش و رضایتمندی زنان از آموزش.

کلیدواژه ها

زنان خانه دار، تفکیک زباله از مبدأ، آموزش، سازمان مدیریت پسماند، شهر بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.