امکان سنجی استفاده مجدد از پساب شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران جهت مصارف کشاورزی و آبیاری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1060
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم منجزی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

افشین تکدستان

فروزان فرخیان

چکیده

در این پژوهش به بررسی کمی پارامترهای پساب شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی منطقه اهواز پرداخته شده و مشکلات مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای مناسب ارائه گردیده است.روند کار به این صورت است که آبی که درون مخازن نفتی وجود دارد برای جداسازی وارد حوضچه API شده و پساب خروجی آن به حوضچه تفکیک منتقل می گردد.پس از شناخت فرایند تولید و شناخت منابع آلوده کننده پساب ، نقاط نمونه برداری مشخص و از پساب خروجی از API نمونه گیری و به مدت 6 ماه پارامترهای کیفی پساب مورد سنجش قرار گرفت..پارامترهایی که بدین منظور در نظر گرفته شده اند عبارتند از pH.،TSS،TDS ،BOD ، COD Oil&GreaseوEC.برای نیل به این اهداف ابتدا محل نمونه برداری و سپس روش نمونه برداری و پس از آن روشهای اندازه گیری و آزمایشگاهی تعیین شدند. میانگین پارامترهای پساب خروجی به ترتیب 08/7 ،287 ،13515 ،03/43 ،7/820 ،62/70 ، میلی گرم بر لیتر وµs/cm 19736 می باشد . در ادامه به مدت 6 ماه نمونه برداری به صورت هفتگی از پساب های ورودی به سیستم API وخروجی از API داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت وسپس راهکارهای فنی، فرایندی و مدیریتی مشخص و اجرا گردید، نتایج نشان داد روند تغییرات پارامتر pH ، افزایشی بوده و پارامترهای COD ، BOD ، TSS،TDS وEC روند کاهشی قابل ملاحظه ای نداشتن و بالاتر از حد استاندارد تخلیه به آبهای سطحی،چاه های جاذب و کشاورزی و آبیاری بوده اند. تنها پارامتر PH از نظراستاندارد زیست محیطی مطلوب می باشد. بنابراین حوضچه جداکننده روشی مناسب و اصولی برای تصفیه پسابهای تولیدی نیست. و برای بالا بردن راندمان حذف نیازمند طراحی سیستم های دیگر مثل سیستم لجن فعال می باشد.

کلیدواژه ها

پساب شرکت پخش و پالایش، حوضچه تفکیک ، تصفیه ، استاندارد زیست محیطی ، سیستم لجن فعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.