تحلیل الگوهای سینوپتیکی یخبندانهای زمستانه ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
  • کد COI اختصاصی: SCFDC01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم فتاحی

عضو هیات علمی پژوهشکده هواشناسی

علی کاظمیان

کارشناسی کشاورزی

مجید دلاور

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری

چکیده

الگوهای گردش جوی نقش اصلی را در وقوع یخبندانها، شدت یخبندان و توزیع فضایی یخبندان ها به خصوص در مناطق متعدله به عهده دارند و رخداد پدیده های محیطی نظیر یخبندان و سرمازدگی در ارتباط با تکرار سیستم های سینوپتیکی و تیپهای هوا می باشد. تکار، تغییر یا تداوم سییستم های هوایی هر مکانی در تعیین و شناسایی اقلیم آن مکان اهمیت بسزایی دارد. تداوم و تغییر سیستمها از طریق فرایند طبقه بندی با تعیین تیپهای هوا شناسایی می شوند و به همین دلیل طبقه بندی سیستم های هوای هوا یکی از اهداف اصلی اقلیم شناسی سینوپتیک است. (هوث 1996) . بدون شناسایی فراوانی زمان تیپهای هوا، تبیین وچاره جویی مسائل محیطی امری دشوار است. زیرا هر تیپ هوایی شرایط محیطی خاص خود را ایجاد می کند. (علیجانی 1380) . تحقیقات در زمینه طبقه بندی الگوهای گردش جوی به صورت دو روش دستی (کیفی) و کمی صورت گرفته است. این گونه مطالعات تا قبل از سال 1970 عمدتا بر پایه روش دستی به بررسی تغییرپذیری اقلیمی و ارتباط این تغییرات با الگوهای گردش جوی بوده است. بویر و همکاران (1994) 29 تیپ الگوی گردش را با استفاده از روش دستی برای اروپا مشخص کردند. همچنین لیستی از الگوهای گردش تحلیل های هواشناسی مربوط به آنها را می توان در کار تحقیقی برازوفسکی هس (1961) پیدا کرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.