حذف سرب و کادمیوم از محلولهای آبی با استفاده از پوسته میگو به عنوان بیوجاذب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
  • کد COI اختصاصی: EECICO01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا دوبرادران

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دکترای بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

وحید نوروزی کرباسدهی

سیده رقیه میر احمدی

ملیحه کوثری فرد

چکیده

فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیوم به واسطه مخاطرات ویژه ای که دارند مورد توجه خاص می باشند. در این مطالعه از پوسته میگو به عنوان بیوجاذب در حذف سرب و کادمیوم از محلولهای آبی در 4 غلظت مختلف اولیه بیوجاذب (5، 10، 15 و 20 بر حسب گرم بر لیتر)، 6 غلظت اولیه فلزات (20-1 میلی گرم بر لیتر) و 4 زمان تماس مختلف (5، 10، 20 و 45 بر حسب دقیقه) استفاده شد. آزمایشات طی چندین مرحله و درون ستون های شیشه ای حاوی بیومس و محلول فلزات به صورت ناپیوسته ((Batch انجام و سپس غلظت خروجی فلزات سرب و کادمیوم با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل SpectrAA-10 Plus Varianاندازه گیری شد و در نهایت تاًثیر پارامترهای مختلفی مانند غلظت جاذب، غلظت فلزات و زمان تماس بر روی میزان جذب مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و غلظت جاذب، درصد حذف آلاینده افزایش می یابد. بیشترین میزان حذف برای تمامی غلظت های اولیه سرب و کادمیوم در میزان بیوجاذب 20 گرمبر لیتر و زمان تماس 45 دقیقه (معادل %100) بدست آمد. با توجه به ارزانی روش (بدون پرداخت هزینه جهت تهیه پوسته میگو به عنوان بیوجاذب) این بیوجاذب می تواند به عنوان یک روش مناسب در جهت حذف این آلاینده ها از پسآب های حاوی غلظت های متفاوت سرب و کادمیوم مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سرب، کادمیوم، پوسته میگو، بیوجاذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.