بررسی مهدویت در قرآن و روایات اسلامی و چشم انداز عدالت جهانی
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی راهبرد های تربیت معلمان پژوهنده در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: CTSTE01_0089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 21
نویسندگان
استان مازندران، طلبه سطح عالی حوزه امام صادق نکا
چکیده
اعتقاد به ظهور منجی و برقراری عدالت جهانی یکی از باورهای مشترک میان ادیان الهی است. در اسلام، این عقیده با عنوان 'مهدویت' شناخته می شود و به باور مسلمانان، امام مهدی (عج) همان موعود آخرالزمان است که برای برپایی عدل و داد در سراسر جهان ظهور خواهد کرد. با وجود اینکه نام 'مهدی' به طور صریح در قرآن کریم ذکر نشده، اما بسیاری از مفسران و عالمان دینی بر این باورند که بیش از ۳۰۰ آیه به طور ضمنی به این موضوع اشاره دارند. این آیات به وعده الهی درباره پیروزی حق بر باطل، جانشینی صالحان در زمین، برقراری امنیت و عدالت جهانی و تحقق حکومت الهی اشاره دارند. در این پژوهش، با بررسی دقیق برخی از این آیات، نقش آن ها در تبیین مفهوم مهدویت و ارتباطشان با احادیث پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) تحلیل شده است. همچنین، جایگاه ایمان به غیب و باور به ظهور در اعتقادات دینی مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر این، با مطالعه تطبیقی بشارت های موجود در کتب مقدس یهودیان و مسیحیان، شباهت ها و پیوندهای مشترک میان مفهوم منجی گرایی در ادیان مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش نشان می دهد که اعتقاد به ظهور یک منجی، نه تنها یک باور مذهبی، بلکه مفهومی امیدبخش است که در طول تاریخ الهام بخش بسیاری از جنبش های عدالت طلبانه بوده است. در نهایت، با تحلیل آموزه های قرآنی و روایی، می توان دریافت که مهدویت نه تنها یک اعتقاد دینی بلکه یک وعده الهی برای آینده ای روشن و جهانی عادلانه است که همه بشریت در انتظار تحقق آن هستند.کلیدواژه ها
مهدویت, قرآن کریم, امام مهدی (عج), ظهور, آیات مهدوی, بشارت های کتب آسمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.