بررسی استقامت عضلات تنه در اسنوبردبازان حرفه ای مرد در ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی استعدادیابی ورزشی
  • کد COI اختصاصی: NCST02_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر نورسته

دانشیار دانشگاه گیلان

مریم بان پروری

دکتری تخصصی اسیب شناسی ورزشی

فهیمه بازگیری نژاد

کارشناسی ارشد

سیده ثمین رضوی

دانشیاردانشگاه گیلان

چکیده

اسکی از ورزش های زمستانی پرطرفدار در سرتاسر جهان است که جزء فعالیت های پرخطر و آسیب رسان محسوب می شود) 1(. در ادبیات پیشینه، کمردرد از آسیب های شایع در اسکی بازان گزارش شده است) 2(.طبق نتایج تحقیقات باهر و همکاران ) 2004 ( اسکی بازان مشکلات زیادی در ناحیه ی کمری دارند به ویژه ورزشکارانی که استقامت و ثبات کافی در مجموعه ی کمر-لگن-ران )ناحیه مرکزی بدن( ندارند این مطالعاتشیوع علائم درد پشت )ناحیه توراکولومبار( در اسکی بازان را 63 درصد نشان دادند) 3و 1(. مکناب و کادمن ) 1996 ( بیان کردند افزایش میزان آسیب ها در اسکی، نیاز به استراتژی های موثر برای پیشگیری از وقوعآسیب ها را به طور فزایند ه ای ضروری می کند) 4(. در سال های اخیر میزان علاقه به استفاده از تمرینات ثبات دهنده و برنامه های تمرینی ناحیه مرکزی برای دوره های توانبخشی و تمرینات ورزشکاران رشد یافتهاست) 5(. بر طبق نظریات مک گیل ) 2001 ( به طور ایمنی و مکانیکی از میان تمرینات جهت افزایش ثبات کمر باید بر استقامت تاکید شود تا از پاسچر طبیعی ستون فقرات در وضعیت های مختلف اطمینان یابیم) 6(. متخصصین بالینی در برنامه های تمرینی مرکز بدن از آزمون های زمان بندی استقامت برای ارزیابی عملکردعضلات و تصمیم گیری بالینی برای روند پیشرفت در تمرینات ورزشی و عملکردی استفاده می کنند) 7(. هدف از پژوهش حاضر بدست آوردن زمان های استقامت عضلات تنه و گزارش نسبت این زمان ها دراسنوبرد بازان حرفه ای مرد در ایران است تا بتوان به عنوان منبع ارزیابی بالینی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین مقایسه ی پروفایل زمان های استقامت تنه اسنوبردبازان در این مطالعه با یکدیگر و با داده های گزارش شده استقامت تنه توسط مک گیل) 7(.

کلیدواژه ها

عضلات تنه، استقامت بدن، اسکی، استعدادیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.