ساخت کامپوزیت پلی وینیل الکل/کیتوسان/نانولوله ی کربنی تولید شده به روش الکتروریسی جهت استفاده به عنوان داربست پوستی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: فصلنامه پیشرفت های مهندسی در حوزه پزشکی و مواد، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RAM-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب نیکنام

کارشناس ارشد، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

سید مجتبی زبرجد

استاد، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

کمال جانقربان

استاد، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.

سیده سارا هاشمی

استادیار مرکز تحقیقات سوختگی و ترمیم زخم، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

چکیده

نظر به اهمیت پلی وینیل الکل (PVA)، کیتوسان (Cs) و نانولوله ی کربنی (CNT) در ترمیم بافت های آسیب دیده و خواص مطلوب داربست های الکتروریسی در تولید داربست پوستی، در این تحقیق، تولید الیاف کامپوزیت سه تایی PVA/Cs/CNT با استفاده از روش الکتروریسی بررسی گردید. بدین منظور، ابتدا یک سری نمونه های فیبری از ترکیب PVA/Cs با نسبت های وزنی مختلف PVA به Cs (۰.۷۵/۱, ۱/۱, ۱.۵/۱, ۲.۵/۱, ۲.۸/۱) با روش الکتروریسی ساخته شد. مورفولوژی و قطر الیاف، به وسیله ی تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد و بهترین ترکیب PVA/Cs (۲.۸/۱) به دست آمد. سپس نانولوله ی کربنی با نسبت های مختلف ۵/۰، ۱ و ۲ درصد وزنی به ترکیب بهینه اضافه شد. به منظور استحکام بخشی به نمونه ها در محیط های آبی، پیوند عرضی شیمیایی به وسیله ی بخار گلوتارالدهید (GA) ایجاد شد. تصاویر SEM، نشان دهنده ی تولید الیاف یکنواخت در حضور CNT بود. ارزیابی زیست سازگاری به وسیله ی کشت سلولی روی داربست ها، افزایش زنده مانی سلول ها بر روی نمونه های حاوی ۵/۰ و ۱ درصد وزنی CNT را نشان داد.

کلیدواژه ها

پلی وینیل الکل، کیتوسان، نانولوله ی کربنی، داربست پوستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.