تحلیل عددی تاثیر لایه بندی خاک (افقی و شیب دار) بر روی پایداری تونل ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_566
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ملائی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران،گرایش خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

زهرا مردانی

استادیار گروه عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

سمیه ملایی

دانشجوی دکتری سازه،دانشگاه کردستان

چکیده

دراین مقاله با مدلسازی سه بعدی تونلهای حفر شده در زمین های دارای لایه بندی با مصالح ناهمگن، محنی پانه مورد بررسی قرار گرفته است. مدل سازی تونل بوسیله نرم افزار Plaxis 3D Tunnel صورت گرفته است که درآن حفاری تونلی به قطر 10 متر وسربار 30 متر به طول محوری 30 متردر گامهای حفاری 3متری انجام گرفته است.از آنجایی مطالعات گذشته صرفاً بر اساس همگن بودن مصالح و بدون در نظرگرفتن اثر جنس لایه های مختلف و یا شیب لایه بندی خاک، بر روی منحنی پانه بوده است،از این جهت منحنی پانه در تغییر جنس لایه های خاکو شیب های مختلف لایهبندی خاک که مقطع تونل را قطع می کند مورد بررسی قرار گرفته است.نتایج حاصل از این مدل سازی ها نشان می دهد که اگر لایه بندی افقی مقطع تونل را قطع کند باعث تغییرات نرخ جابه جاییمی شود و اگر خاک قرار گرفته در لایه بالایی قوی تر از خاک پایینی باشد منحنی پانه خاکلایه بندی شده ، پایین تر از منحنی پانه خاک همسان قرار می گیرد.لذا درحالت های فوق وحالتهای شیب دار برای طراحی،باید از منحنی پانه اصلاحشده برای تونل های منقطع بوسیله لایه بندهای خاک استفاده شود.

کلیدواژه ها

پایداری تونل، منحنی پانه ، لایه بندی خاک، plaxis 3D tunnel

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.