ارزیابی خصوصیات ژئوتکنیکی خا کهای رس دار تثبیت شده با تثبیت کننده یونی مایع

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کرمی

کارشناس ارشد عمران – خاک و پی از دانشگاه گیلان

مهیار عربانی

استاد گروه عمران دانشگاه گیلان

علی هاشمی

استاد گروه کامپوزیت پژوهشگاه پلیمر و پتروشم یی ایران

چکیده

قسمت عمدهای از خاک های موجود در طبیعت را خاک های رسدار تشکیل می دهند. با توجه به خصوصیات خاص ژئوتکنیکی، به منظور بهبودخواص مهندسی از این نوع خاک ها و جهت تثبیت آن ها از مواد افزودنی بهره گرفته می شود. همچنین با توجه به گسترش روز افزون تکنولوژی،مصالح متنوع جدیدی که عموماً تولیدات شیمیایی مایع هستند و به تثبیت کننده های نامتعارف معروفند، برای تثبیت بستر و اساس و زیر اساس راهپیشنهاد می شوند. اغلب این تولیدات فاقد اطلاعات آزمایشگاهی و میدانی قابل اطمینانی هستند که ادعاهای سازندگانشان، مبنی بر تأثیر قابل ملاحظهآن ها را بر بهبود خصوصیات خاک نشان دهد. سی بی ار سوپر + 4 محصولی ترکیبی از مشتقات سنتزی بوده که همچون یک لایه روغنی رویذرات خاک رس را می پوشاند. در این تحقیق سه ترکیب مختلف خاک ریزدانه رس دار (تهیه شده از محدوده شهر رشت) با خاک درشت دانه(ماسه انزلی) مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از تهیه نمونه ها و تعیین مشخصات خاک شاهد، با افزودن محصول سی بی ار سوپر به آن ها،تغییرات حدود اتربرگ، آزمایش تک محوری و آزمایش نسبت باربری کالیفرنیا در حالت خشک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشانمی دهد که افزودن این محصول به خاک های رس دار سبب بهبود خواص مهندسی آن ها می شود. تا جاییکه افزودن آن سبب کاهش 20 تا 30درصدی شاخص خمیری خاک ها می گردد. در آزمایش تک محوری افزایش مقاومت فشاری در بعضی نمونه ها تا 80 درصد نیز مشاهده می گردد.نتایج آزمایشات نشان میدهد که ظرفیت باربری خاک ها تا 3 برابر در نمونه های 7 روزه و تا 6 برابر در نمونه های 28 روزه افزایش مقاومت نشانداده اند.

کلیدواژه ها

خاک رس، سی بی ار سوپر + 4، حدود اتربرگ، تک محوری، نسبت باربری کالیفرنیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.