تحلیل دینامیکی سد خاکی تحت تأثیر زلزله میدان نزدیک و مقایسه آن با زلزله های بدست آمده از مطالعات متعارف لرزه خیزی مطالعه موردی سد نازلو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی علی اصغرزاده

کارشناسی ارشد عمران - خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

حمید علی الهی

دکترای مهندسی عمران - خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

یاسر جعفریان

دکترای مهندسی عمران - خاک و پی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

به منظور بررسی تأثیر زلزله میدان نزدیک و زلزله های بدست آمده از مطالعات متعارف لرزه خیزی بر عملکرد لرزهای سد خاکی نازلو، رکورد های زلزله بر اساس روش های احتمالی در سطح طراحی DBL، روش تعینی در سطح طراحی MCL و روش تعینی با اثر پالس (زلزله میدان نزدیک مصنوعی شبیه سازی شده) بر سد اعمال می شود. مطالعات اخیر نشان دادهاند که حرکات ناشی از زلزله های میدان نزدیک دارایپالس هایی با تغییر مکان زیاد میباشند (تغییر مکان های به وجود آمده در زمین، نتیجه وجود مقادیر حداکثر در تاریخچه زمانی سرعت می باشد).این تغییر مکان ها در نتیجه حرکت امواج تنشی در جهت گسیختگی گسل میباشد و باعث ایجاد پالس هایی با گام زمانی بلند می گردد. نرم افزار FLAC توانایی بسیار ارزشمند و دقیقی در تحلیل های دینامیکی سدهای خاکی و به عبارت عمومی تر سازه های ژئوتکنیکی دارد. در این پژوهش از مدل رفتاری موهر-کولمب در آنالیزهای دینامیکی استفاده شده است. سد مورد مطالعه در این پژوهش که سد نازلو نام دارد، در سه سطحطراحی لرزه ای )روش احتمالاتی، روش تعینی و زلزله میدان نزدیک مصنوعی شبیه سازی شده( تحلیل دینامیکی شده و نتایج هر یک از تحلیل هابا یکدیگر مقایسه شده اند. در آنالیز دینامیکی، ماکزیمم تغییر مکان قائم در تاج سد اتفاق می افتد. تفاوت فاحش تغییر مکان قائم در زلزله هایاعمال شده به دلیل اثر پالس زلزله میدان نزدیک می باشد. توزیع حداکثر کرنش برشی در بدنه سد در اثر نگاشت های زلزله میدان نزدیک،گسترده تر و بزرگتر از نگاشت های زلزله های متعارف اعمال شده می باشد که می تواند نشان دهنده ضریب اطمینان کمتر در برابر گسیختگیسطوح مستعد لغزش سبب شود.

کلیدواژه ها

زلزله میدان نزدیک، تحلیل دینامیکی، سد خاکی، نرم افزار FLAC، موهر کولمب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.