انتخاب پرتفولیو با توانایی پیشبینی بازده و اصطکاک معاملات کوچک در بورس اوراق بهادار تهران:رویکرد الگوریتم ژنتیک
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در حسابداری، حسابرسی و مالی
- کد COI اختصاصی: NAAFCONF03_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 44
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی مالی، گروه مالی، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
چکیده
مدیریت پورتفولیو هنر و علم انتخاب و نظارت بر گروهی از سرمایه گذاری است که اهداف بلندمدت مالی و تحمل ریسک مشتری، شرکت یا موسسه را برآورده می کند. این پژوهش با هدف انتخاب پرتفولیو با توانایی پیش بینی بازده و اصطکاک معاملات کوچک در بورس اوراق بهادار تهران و بر اساس روش الگوریتم ژنتیک انجام شد. این پژوهش بر اساس شش متغیر (شاخص قیمت بورس، شاخص قیمت و بازده نقدی، نرخ ارز، نرخ بازده بدون ریسک و اصطکاک معاملات کوچک) بنا نهاده شده که برای پیش بینی آتی فرصت های سرمایه گذاری یادشده و نیز برای تشکیل سبد بهینه سرمایه گذاری در این بازارها مورد استفاده قرار می گیرند. داده های به دست آمده از این پژوهش از ۱۵۶ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۱-۱۴۰۱ به دست آمده است. در این پژوهش از دو مدل NSGA-II و NSGA-III برای انتخاب سبد بهینه با ویژگی های مذکور استفاده گردید و نتایج نشان داد الگوریتم NSGA-III توانایی بالاتری در انتخاب پورتفولیو با توانایی پیش بینی بازده و توانایی پیش بینی اصطکاک معاملات کوچک دارد و به کارگیری این الگوریتم می تواند برای سرمایه گذاران به منظور پیش بینی بازده و توانایی پیش بینی اصطکاک مفید باشد. نتایج این پژوهش بینش جدیدی را برای اکتشافات بیشتر فراهم می کند و مسئله مصرف سرمایه گذاری بهینه با قابلیت پیش بینی بازده و اصطکاک بازار را نیز می توان با استفاده از الگوریتم NSGA-III حل کرد.کلیدواژه ها
پرتفولیو, پیش بینی بازده, اصطکاک معاملات کوچک, الگوریتم ژنتیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.