تشخیص لبه در تصاویر آغشته به نویز با استفاده از اتوماتای سلولی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی علوم و مهندسی کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: NCCSE01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 775
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،گروه کامپیوتر، یزد، ایران
استادیار دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده
اتوماتای سلولی سیستم های دینامیکی گسسته ای هستند که رفتارشان براساس ارتباط محلی استوار است. در اتوماتای سلولی، فضا بهصورت یک شبکه در نظر گرفته میشود که از سلولهای مجزا تشکیل شده است. در این مقاله روشی برای یافتن لبه تصاویر دیجیتالی با استفاده ازاتوماتای سلولی برای تصاویر آغشته به نویز ارائه میشود. در این روش زمان به صورت گسسته پیش می رود و قوانین آن به صورت سرتاسری است که از طریق آن در هر مرحله هر سلول، وضعیت جدید خود را با در نظر گرفتن همسایه های مجاور خود به دست می آورد. از مشخصه های مهم روش پیشنهادی عدم حذف نویز پیش از لبهیابی میباشد. نتایج آزمایشات نشان می دهد که روش لبهیابی مبتنی بر اتوماتای سلولی نسبت به روشهایکنی و سوبل برای تصاویر آغشته به نویز کارایی بهتری دارد.کلیدواژه ها
تشخیص لبه، اتوماتای سلولی، پردازش تصویر، انحراف از میانهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.