نگاهی به ساختار تمثیل در شعر نیمایوشیج و رساله های شهاب الدین سهروردی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش کشوری افسانه
- کد COI اختصاصی: MYTHICAL01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1067
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه اراک
چکیده
تمثیل با انواع گونه گون خود یکی از قالب های مناسب بیان ادبی در ادب قبل و بعد ا ز اسلام است . یکی از گونه های تمثیل ، تمثیل رویا است. سابقه این نوع تمثیل را حد اقل می توان تا سفر روحانی زردشت به ایران ویج واقع (مرکز عالم ) و دیدار او با امشاسپندان - که در واقع به مثابه سفر نفس یا روح سالک به عالم مثال و دیدار بافرشته است ، دانست . هم چنین روایت ارداویراف نامه - که شرح رویای ویراف یا ارداویراف پس از بازگشت از سفر هفت روزه او به دنیای مردگان است مثال دیگری از این نوع تمثیل شمرده می شود . بعد از اسلام نیز این قالب رشد بسیاری می یابد ، به خصوص در برهه میان نیمه دوم سده پنجم یعنی عصر سنایی تا پایان سده نهم یعنی عصر جامی دوره های درخشان خود را طی می کند . این قالب بهخصوص در متون تصوف جلوه هنری بسیاری دارد و بخش بزرگی از ادب عرفانی این سرزمین ، ادب تمثیلی است . در ادب معاصر نیز این قالب به کاررفته و ساختار ویژه خود را پیدا کرده است . از اینج است که می توان این قالب را در دو دوره تاریخی بررسی و مقایسه کرد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.