بررسی نقش ریزساختار در استحکام چسبندگی پوشش سد حرارتی YSZ اعمال شده به روش پاشش پلاسمایی اتمسفری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین سمینار ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE14_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا قاسمی

اصفهان، شاهینشهر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد (کارشناس ارشد مهندسی مواد)

رضا شجاعرضوی

اصفهان، شاهینشهر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد (دانشیار)

رضا مظفرینیا

اصفهان، شاهینشهر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد (دانشیار)

حسین جمالی

اصفهان، شاهینشهر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد (دانشجوی دکتری)

چکیده

چسبندگی یکی از مهمترین ویژگیهایی است که توسعه پوششهای سد حرارتی را تحت تاثیر قرار میدهد. با وجود آنکه مشکلاتی نظیر اکسیداسیون پوشش آستری، تنشهای ناشی از عدم تطابق ضریب انبساط حرارتی، خزش پوشش آستری و یا زیرلایه، زینترینگ در پوشش سرامیکی و تغییرات فازی در لایه اکسیدی، پوشش میانی و پوشش سرامیکی در طی کارکرد از مهمترین فاکتورهای محدود کننده عمر پوششهای سد حرارتی میباشند، اما یک چسبندگی رضایت بخش، اولین و مهمترین نیاز یک پوشش سد حرارتی است. هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه استحکام چسبندگی پوششهای سد حرارتی پاشش پلاسمایی شده با ریزساختارهای متداول و نانوساختار می باشد . برای این منظور، زیرلایه های از جنس اینکونل 738 LC ابتدا با آستری NiCrAlY و سپس با پودرهای YSZ نانوساختار آگلومره شده و متداول به کمک فرایند پاشش پلاسمایی اتمسفری پوشش داده شد. در ادامه، پس از پوشش دادن نمونهها برای اندازهگیری استحکام چسبندگی از آزمون استحکام چسبندگی مطابق استاندارد ASTM C633-01 استفاده شد. به منظور مشخصه یابی و تحلیل نتایج، بررسی ریزساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی FESEM انجام گرفت. نتایج نشان داد، پوششهای سد حرارتی نانوساختار در مقایسه با پوششهای متداول با داشتن ریزساختاری دوگانه، از انتشار ترک به وسیله مرزهای اسپلتی جلوگیری کرده و باعث افزایش استحکام چسبندگی میشود.

کلیدواژه ها

پوشش سد حرارتی، پاشش پلاسمایی، استحکام چسبندگی YSZ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.