تاثیر مواجهه درمانی در بهبود علائم اضطراب اجتماعی با میانجی گری پیشینه خانوادگی
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مشاوره، علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: CEPLC02_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 73
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان-تبریز، تبریز، ایران
هیئت علمی، گروه الهیات و علوم اسلامی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
خانواده از لحاظ ساختار، نظام عاطفی پیچیده ای است که بدون توجه به سنتی یا نو بودن، سازگاری یا ناسازگاری و ساختاری که دارد، ناگزیر است خود را تا حد امکان به صورت گروهی کارآمد یا توانا درآورد به نحوی که بتواند نیازها و اهداف جمعی یا همگانی خود را برآورده سازد. در جریان تغییر و تحولات ایجاد شده، اعضا ممکن است انواع تنش های مخل کننده نیازمند به سازگاری را تجربه کرده و به سایر اعضای خانواده تسری دهند. بدین ترتیب، بهداشت روان خانواده و سبک های اتخاذی برای مقابله با تنش های روانی به خصوص اضطراب، یکی از مسائل بسیار تاثیرگذار است که درواقع سلامت روان کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین اگر فردی از اعضای خانواده مبتلا به اختلالات اضطرابی بود، می توان با بررسی سابقه خانوادگی وی علت اضطراب را ریشه یابی کرد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر مواجهه درمانی در بهبود علائم اضطراب اجتماعی با پیشینه خانوادگی است. این پژوهش از نوع مداخله ای-مشاهده ای بوده و در قالب طرح مختلط (بین گروهی و درون گروهی، تک متغیره با پس آزمون و پیش آزمون) اجرا شد. در این پژوهش، جامعه ی آماری مورد مطالعه، ۱۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز مقطع کارشناسی بود که توسط پرسشنامه هراس اجتماعی کانور و مصاحبه بالینی ساختاریافته مورد ارزیابی قرار گرفتند. از میان ۶۰ دانشجویی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی تشخیص داده شدند، ۲۰ نفر بر اساس نمونه گیری تصادفی در دو گروه ۱۰ نفری آزمایش و گواه، قرار داده شدند. با توجه به نتایج تحلیل کوواریانس مربوط به تاثیر مواجهه درمانی در بهبود علائم اضطراب اجتماعی به ویژه در نهاد خانواده، می توان نتیجه گیری کرد که متغیر بهبود علائم اضطراب اجتماعی با میانجی گری کارکردهای نهاد خانواده، با مواجهه درمانی رابطه دارد.کلیدواژه ها
اضطراب اجتماعی, خانواده, سلامت روان, مواجهه درمانیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.