بررسی تصفیه پسابهای حاوی یون آمونیوم بوسیله جاذب طبیعی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH09_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 825
نویسندگان
چکیده
امروزه تصفیه پسابها و فاضلابهای شهری و صنعتی، به منظور پیشگیری از آلودگی منابع آبی، مورد توجه همگان قرار گرفته است. از آنجا که آلودگی آمونیاکی، یکی از معضلات مهم آبها می باشد و مشکلات بسیاری، چه در محیط و چه در مورد سلامت انسان باعث می شود، لذا می بایست درصدد حذف آن برآمد. برای حذف آمونیوم از آب روشهای مختلفی وجود دارد که یکی از این روشها تبادل یونی است. در این تحقیق به منظور حذف آمونیوم از آب، از زئولیت کلینوپتی لولایت استفاده شده است که ارزانقیمت بوده و دسترسی به آن آسان است. آزمایشات در سیستم ناپیوسته انجام شده و از پساب ساختگی با غ لظتهای 5 و 10 و 20 و 30 و 40 میلیگرم در لیتر آمونیوم استفاده شد و مقادیر مختلف زئولیت (7، 5، 3، 1 و 10 گرم) و همچنین زمانهای تماس مختلف (120، 90، 60، 30، 10 و 180 دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. طی مراحل مختلف آزمایشها، علاوه بر توانایی زئولیت در حذب یون آمونیوم، شرایط بهینه جذب آن تعیین گردید. نتایج حاصل از انجام آزمایشها و تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که زمان تعادل 120 دقیقه بوده است. همچنی بهترین مقدار زئولیت 5 گرم تعیین گردید. بیشترین راندمان جذب آمونیوم در غلظت ورودی 40 میلیگرم در لیتر بدست آمد که برابر 95 درصد بود. بررسی معادلات همدمای جذب و مقایسه داده ها با مدلهای ایزوترم فروندلیچ و لانگمویر نشان داد که جذب آمونیوم بوسیله زئولیت با مدل فروندلیچ تطابق بیشتری داشته است. برزبق نتایج بدست آمده می توان گفت که زئولیت کلینوپتی لولایت، بدلیل ارزانقیمت بودن و راندمان جذب بالا، جاذب مناسبی برای حذف آمونیوم از محیط آبی می باشد و می تواند جایگزین جاذبهای شیمیایی گرانقیمت مانند رزینها شود.کلیدواژه ها
آمونیوم، زئولیت، کلینوپتی لولایتمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.