اندازه گیری غلظت اورانیم منابع آب استان اردبیل

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی عالیقدری

استادیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

مهدی غیاثی نژاد

دانشیار گروه حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران

اشرف السادات مصباح

دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

سیمین ناصری

دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

مقدمه و ا هداف: اورانیم از مهمترین رادیو نوکلئیدهای موجود در پوسته زمین با جرم سنگین است. منابع آب، مخصوصاً آبهای زیرزمینی برحسب خصوصیات زمین شناسی، دارای ترکیبات محلول از این رادیو عنصر می باشد. خصوصیات پرتوزایی و شیمیایی اورانیم باعث ایجاد عوارض مختلف (انواع سرطان) در محیط زیست، مخصوصاً به واسطه مصرف آب (بیماری های کلیوی) شده است. حداکثر غلظت مجاز تعیین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده برای اورانیم در آبهای آشامیدنی 20ppb است. روش اجرا: این پژوهش به منظور اندازه گیری غلظت اورانیم منابع آب (سطحی و زیرزمینی) استان اردبیل انجام گرفت. مطالعه بر اساس جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص منابع آب استان اردبیل، نمونه برداری از آنها مطابق با روشهای استاندارد و اندازه گیری غلظت اورانیم به روش Laser Fluorimetry انجام گرفت. نتایج: غلظت اورانیم در آبهای زیرزمینی (48 نمونه) در محدوده 0/35-17/50 ppb در آبهای سطحی (4 نمونه) در محدوده 1/33, 12/35 ppb و در آبهای معدنی (20 نمونه) در محدوده 0/1, 28/10 ppb بود. بحث و نتیجه گیری: غلظت اورانیم آبهای آشامیدنی استان اردبیل کمتر از حداکثر مجاز تعیین شده برای این عنصر در آبهای اشامیدنی است. غلظت این عنصر در دریاچه شورابیل شهر اردبیل که مصرف غیر اشامیدنی دارد بیشتر از 20 ppb تعیین گردید.

کلیدواژه ها

اورانیم، منابع آب، لیزر، فلوریمتری، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.