حذف و بازیافت مس و روی از محلولهای آبی توسط بیومس غیرفعال جلبک قهوه ای سارگاسوم

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کرمانی

بیژن بینا

حسین موحدیان

زینب خزائی

چکیده

فلزات سنگین از عوامل آلاینده سمی در محیط زیست هستند. حذف و بازیافت فلزات سنگین از فاضلاب بدلیل حفاظت محیط زیست و سلامت انسان اهمیت شایانی دارد. بیوجذب فلزات سنگین یک فرایند مؤثر جهت حذف و بازیافت فلزات سنگین از محلولهای ابی می باشد. به همین دلیل در مطالعه حاضر، خصوصیات بیوجذب بیومس غیرفعال جلبک قهوه ای سارگاسوم جهت حذف مس و روی مورد بررسی قرار گرفت. روش اجرا: مطالعات سینتیکی، ایزوترم، بازیافت فلزات و احیاء بیومس سارگاسوم با استفاده از یک رآکتور ناپیوسته درش رایط مختلف آزمایشگاهی انجام گرفت. یافته ها و نتیجه گیری: مطالعات ناپیوسته سینتیکی نشان داد که بیوجذب مس و روی به سرعت توسط بیومس ساگاسوم انجام گرفت و عمده حذف در ک متر از 60 دقیقه به وقوع پیوست. راندمان حذف این دو فلز توسط بیومس مذکور، در مورد روی با حداکثر ظرافیت بیوجذب معادل 1/914 میلی گرم در هر گرم جلبک، بیشتر از راندمان حذف مس با حداکثر ظرفیت بیوجذب معادل 1/314 میلی گرم در هر گرم جلبک بود. pH بهینه به منظور بیوجذب مس و روی توسط جلبک قهوه ای سارگاسوم در دمای آزمایشگاه (21+2 درجه سانتیگراد) معادل 5 تعیین شد. در شرایط بهینه، ظرفیت بیوجذب فلز با افزایش غلظت اولیه مس و روی به ترتیب تا 200 میلی گرم در لیتر و 500 میلی گرم در لیتر روند افزایشی داشت. طبق مطالعات سینتیکی مشخص شد که عمل بیوجذب مس و روی توسط جلبک قهوه ای سارگاسوم به نوعی از واکنش درجه دوم کاذب پیروی می کند. نتایج نشان داد که فرآیند بیوجذب مس و روی بر روی بیومس غیرفعال جلبک قهوه ای سارگاسوم از مدل ایزوترم فروندلیچ تبعیت می کند. عمل بازیافت مس و روی بیوجذب شده بر روی جلبک قهوه ای سارگاسوم با استفاده از اسید نیتریک 0/1 مولار انجام گرفت. میانگین بازیافت مس و روی بیوجذب شده به ترتیب معادل 78/97 درصد و 86/6 درصد بود. به منظور کاربرد جلبک در سیلک های متعدد بیوجذب، احیاء جلبک قهوهای سارگاسوم با استفاده از لرید کلسیم 0/1 مولار بدون خسارت عمده به ظرفیت بیوجذب این بیومس انجام گرفت. به طوریکه حداکثر ظرفیت بیوجذب مس و روی در سیکل سوم بیوجذب- واجذب نزدیکب ه حداکثر ظرفیت بیوجب در سیکل اول بود.

کلیدواژه ها

بیوجذب، واجذب، فلز سنگین، جلبک دریایی سارگاسوم، محلول آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.