استفاده از فرایند الکتروفنتون به عنوان پیش تصفیه پساب اولفینی و تجزیه و تحلیل با روش آماری تاگوچی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه شیمی و مهندسی شیمی ایران، دوره: 37، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NSMSI-37-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 36
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه ده بوده

گروه مهندسی شیمی، دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

احمد آذری

گروه مهندسی شیمی، دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

محسن عباسی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

چکیده

امروزه با توجه به چالش های زیست محیطی پساب های صنعتی دارای مواد سمی و خطرناک، نیاز به فناوری های نوین و کارآمد برای تصفیه این پساب ها دارای اهمیت ویژه ای می باشد. روش های الکتروشیمیایی به عنوان یکی از فرایندهای اکسایش پیشرفته به طور موثری برای تجزیه مواد آلی در محلول های آبی استفاده شده است. فرایند الکتروفنتون یکی از انواع این فرایندهاست که در آن با اعمال برق به الکترودهای آند و کاتد، طی واکنش های الکتروشیمیایی، رادیکال های هیدروکسیل تولید شده و با حمله به آلاینده ها، باعث حذف آن ها می شوند. هدف از این مطالعه بررسی کارایی فرایند الکتروفنتون در شرایط محیطی به عنوان پیش تصفیه پساب صنعتی واحد  اولفینی است. در این مطالعه، یک راکتور منقطع الکتروفنتون در مقیاس آزمایشگاهی مجهز به دو الکترود آهن و منبع برق DC به منظور حذف ترکیب­ های سمی، مقاوم و آلی مورد استفاده قرار گرفت.عملکرد پارامترهای عملیاتی در ۵ سطح با استفاده از آرایه های عمود بر هم ۲۵ L مورد بررسی قرار گرفت، و سرانجام شرایط بهینه هر عامل توسط روش آماری تاگوچی به صورت غلظت ۲O۲H، mM ۱۶۰ (سطح ۴)، فاکتور pH، ۳ (سطح۱)، زمان واکنش ۱۵ دقیقه (سطح ۱) و غلظت +۲Fe، mg/L  ۴۰ (سطح ۵) به­دست آمد. همچنین داده های آزمایشگاهی با مدل سنتیک درجه ۱ و ۲ برازش داده شد، و دیده شد که مدل درجه ۲ با داده های آزمایشگاهی مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

روش الکتروشیمیایی, فرایندهای اکسایش پیشرفته, فرایند الکتروفنتون, رادیکال هیدروکسیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.